Arbetarinstitutet

Esbo arbis erbjuder möjlighet till kontinuerlig personlig utveckling och intressanta kurser. Att studera på arbis är framförallt nyttigt, trevligt och lärorikt. Varmt välkommen!

Kursprogrammet för våren 2016 i pdf.
Den tryckta kurskatalogen finns färdig i början av december och kan avhämtas bl.a. från arbis verksamhetsställen.

Programmet för Seniorseminariet i Karahuset hittar du via länken: Seniorseminarium

Anmälningar till höstens nya kurser börjar 10.8 kl. 10.00. Du kan anmäla dig via nätet www.ilmonet.fi eller per telefon 09 816 57890 kl. 10–12, 13-15.

Du kan också beställa vårt kostnadsfria nyhetsbrev, som kommer en gång i månaden, genom att skriva till arbis@esbo.fi.

Sport, språk och mycket mer - Esbo Arbis enkät gav ett digert material 5.4.2016
Många gamla kursfavoriter håller i sig, men det finns en mängd nya idéer för vad Arbis kunde erbjuda. Det visar de över 300 svar som Esbo Arbis fick på webbenkäten som genomfördes i början av året.
Arbis ger nya språk och sammanhang 20.11.2015
Esbo arbis vill dra sitt strå till stacken för att stöda integrationen av personer som flyttar till Finland. Ett konkret sätt är den språkkurs som startar efter årsskiftet i Vindängen, där personer med nordisk bakgrund kan studera finska med svenska som undervisningsspråk.

Nyheter

RSS
  • Esbo arbis publicerar ett Nyhetsbrev varje månad där aktuella kurser eller nyinsatt program presenteras.
  • Då man ser på de populäraste kurserna vid huvudstadsregionens medborgar-, arbetar- och vuxeninstitut är det lätt att upptäcka vilka teman som tilltalar för tillfället. Kurser som följer större trender i samhället fylls snabbast.
  • Anmälning till arbetarinstituts vårkurser sker i Ilmonet 3.0. Registrera dig som användare med dina bankkoder.
  • En unik, även med nationella mått mätt, vuxenutbildningshelhet uppstår i Esboregionen vid årsskiftet. Lärotjänsterna för vuxna slår ihop fyra vuxenutbildningsorganisationer: Esbo arbetarinstituts finska verksamhet, Esbo vuxengymnasium samt utbildningssamkommunen Omnias vuxeninstitut och läroavtalsbyrå.
  • Esbo stad möter den framtida utbildningens utmaningar genom att delta i ett omfattande utbildnings- och läroanstaltssamarbetsprogram tillsammans med företaget Microsoft och sex andra finska städer. De andra städerna som deltar i programmets pilotskede är Helsingfors, Uleåborg, Salo, Tammerfors, Åbo och Vanda.

Evenemang

RSS
Publicerad 11.1.2012 kl. 12.31 , uppdaterad 20.5.2016 kl. 11.23