Under fåglarnas flyttningstid brukar flera av de fågelarter, vadarfåglar, hökar och gäss som häckar i Barentsregionen ta vilopauser på Bredvikens våtmarker i Esbo för att inta föda. Fotoutställningen för oss till de hotade livsmiljöer som dessa arter lever i och visar oss den nordliga naturens skönhet.I Naturens hus Villa Elfvik 31.8.-16.10.2016.
Stadsdirektörerna i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla föreslår en separat lösning för huvudstadsregionen i vård- och regionsförvaltningsreformen. Esbos stadsstyrelse behandlar förslaget på måndag.

Nyheter

RSS

Händelser

RSS
  • BigMouth (Storbritannien)
    30.9.2016 kl. 19.00
    En genialisk och helt unik monolog av världshistoriens mest kända tal och privata bekännelser! Flamländske Valentijn Dhaenens, ett levande kraftverk, fängslar publiken med sin virtuosmässiga framställning. Föreställningar i Esbo kulturcentrum 29.9–1.10.
  • Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast grundades 2004 och konserterar för första gången i Sellosalen. Zappas skiva Over-nite Sensation, som släpptes 1973, kommer att vara medelpunkten i konserten.
  • Tapiola Sinfonietta, dirigent Olari Elts, spelar Brahms med Alexander Melnikov (piano), Jukka Rantamäki (violin), Janne Saari (viola) och Mikko Pitkäpaasi (cello) i Esbo kulturcentrum.
  • Lär dig om glasets magi och pröva din samarbetsförmåga! Hur var arbetet på glasfabriken? Vilken av arbetarna skulle du vara? En självständig rundtur som innehåller aktiverande uppgifter, som guiden ger instruktioner till i utställningen En tid av glas. Passar för alla åldrar, en vuxen med på rundturen.