1.-2.4 Barnens museifestival på WeeGee - Tillbaka till 80-talsbarndomen kl. 11 - 17

16.3.2017 kl. 15.25
Lapsia 80-luvulla
Foto EKM

Välkomna på en tidsresa till 1980-talet - en värld av karaoke, Levyraati, Nintendo, Star Wars, My Little Pony och OH-projektorer!

På WeeGees traditionella museifestival kikar vi in på mammornas och pappornas barndom, scenen beträds av bland andra Gommi och Pommi (M.A. Numminen och Pedro Hietanen) samt Timo Taikuri. Möt välgörenhetsgruppen Nordic Garrisons tvättäkta Star Wars-karaktärer! Du kan skaffa dig en åttiotalslook på Salon Pepe Åhmans åttiotalsfrisörsalong, och riktig festivalstämning exempelvis på barnens Vekaraoke eller Levyraati. Hela huset är fyllt av härligt nostalgiskt retroprogram för inträdesbiljettens pris! Gratis buss-skjuts från Kiasma kl. 11-15. Se hela programmet här (på finska).

Festivalen  är en del av evenemangsserien Tillbaka till barndomen - årtiondets favoriter, som är en del  av Finland 100-programmet.

Hej du som var barn på åttiotalet! Har du minnen i dina fotoalbum som du vill dela? Lägg upp på Instagram med hashtaggen #weegeekasari. Då kommer din bild med i ett bildspel som visas i WeeGees aula under helgens festival. Vi lottar också ut fribiljetter till festivalen bland alla som skickat in en bild före 31.3. Festivalen är en del av det officiella Finland 100-programmet. Fritt inträde för personer under 18 och över 70. #lastenmuseofestarit