Boende och miljö

Esbo har över 260 000 invånare. Esbo är Finlands näst största stad, en trivsam och levande stad som växer och utvecklas. Stadens nätstruktur bygger i hög grad på trafikleder och knutpunkter. Investeringarna kommer att vara rekordstora de närmaste åren.

Esbo stad bygger mycket. Staden låter bygga och bygger bl.a. trafikleder, parker och andra allmänna områden och lokaler för de kommunala tjänsterna, grundförsättningar för livet i staden. I de kommunala byggprojekten samarbetar ofta många parter. 

Under fåglarnas flyttningstid brukar flera av de fågelarter, vadarfåglar, hökar och gäss som häckar i Barentsregionen ta vilopauser på Bredvikens våtmarker i Esbo för att inta föda. Fotoutställningen för oss till de hotade livsmiljöer som dessa arter lever i och visar oss den nordliga naturens skönhet.I Naturens hus Villa Elfvik 31.8.-16.10.2016.
Kom och pröva Metsämieli-metoden och njut av naturen!På övningarna fördjupar du kännedomen om dig själv, råder bot på stressen, friskar upp kropp och själ och samlar krafter. Språk finska.

Nyheter

RSS
  • Vems fordon vinner? Esbo eller Grankullas? Eller kanske Hollands vice ambassadör? Den lekfulla tävlingen går av stapeln fredagen den 26 augusti kl. 15. Starten är i Grankulla och målet vid Esbo kulturcentrum i Hagalund, där familjeevenemanget Upp till tramp som kretsar kring cyklar och andra fordon pågår till kl. 19.
  • Ansök om investeringsbidrag och räntestöd för nybyggnad, ombyggnad och förvärv av bostäder för grupper med särskilda behov år 2017 hos Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet (ARA) hos Esbo stad senast 23.9.2016. Staden förser ansökan med ett utlåtande och skickar den vidare till ARA.

Händelser

RSS
Publicerad 21.12.2011 kl. 14.32 , uppdaterad 2.1.2015 kl. 9.39