Boende och miljö

Esbo har över 260 000 invånare. Esbo är Finlands näst största stad, en trivsam och levande stad som växer och utvecklas. Stadens nätstruktur bygger i hög grad på trafikleder och knutpunkter. Investeringarna kommer att vara rekordstora de närmaste åren.

Esbo stad bygger mycket. Staden låter bygga och bygger bl.a. trafikleder, parker och andra allmänna områden och lokaler för de kommunala tjänsterna, grundförsättningar för livet i staden. I de kommunala byggprojekten samarbetar ofta många parter. 

Också på midsommaren är det förbjudet att bränna avfall. I en brasa får man nämligen endast bränna rent och torrt trä. Bränning av avfall skulle riskera hälsan och eldstaden. Bäst är att återvinna avfallet eller föra det till en avfallsstation, ”Sortti”.
Finlands vackraste fiskar 29.6.2016 kl. 9.00
På utställningen i Naturen hus Villa Elfvik 29.6. - 28.8.2016 visas konstnären och illustratören Sakke Yrjöläs detaljerade och vackra bilder för igenkänning av arter som han gjort för boken Suomen kalat. Utställningen är en del av temaåret Lär känna Esbos sjöar. Vi får bekanta oss med mångfalden av färger och former som finns under ytan.

Nyheter

RSS

Händelser

RSS
Publicerad 21.12.2011 kl. 14.32 , uppdaterad 2.1.2015 kl. 9.39