Boende

Esbo består av fem stadscentrum och två lokalcentrum. Boendet är naturnära med gott om plats.

Det finns 119 000 bostäder av vilka 42 procent i villor. Av bostäderna är 56 procent ägarbostäder och en tredjedel hyresbostäder. Det finns också 5 000 bostadsrättsbostäder. Målet är att det byggs 2 500 nya bostäder årligen.

Ansökan om understöd för boenderådgivning 2015

Kulturen i Esbo syns, hörs och märks 17.11.2014
När Esbokulturen är som bäst ger den unika upplevelser i museer eller köpcenter, stora känslor på teatrar och gemytlig stämning på konserter.
Namnforskaren Sami Suviranta kan sin lokalhistoria 10.10.2014
Sami Suviranta är namnforskare och jobbar med stadsplanering i Esbo.

Nyheter

RSS
  • En Angry Birds-lekpark och tre nya idrottsplatser har blivit klara i Alberga idrottspark: en skateboardpark, en allaktivitetsplan för bollspel och den privata äventyrsparken Huippu. Öppningstillställningen hålls 9.5 kl. 10–13.
  • Esbo är i finalen i tävlingen om årets klimatstad. Earth Hour City Challenge ordnas av Världsnaturfonden. Ställ upp för din stad! We love Espoo finns i Facebook.
  • Framför dina önskemål! Räkna upp dina drömmar om Esbo. Hurdan är staden som ditt drömhem ligger i? Och hur ser dina drömmars rekreationsområde ut? Företagen är välkomna att delta i de kartbaserade webbenkäterna!
  • Esbo stad utarbetar en vård- och användningsplan för fågelområdet i Finno, vars syfte är att trygga naturvärdena i området och skapa förutsättningar att bevara dem mitt i den urbana miljön. Invånarna har möjlighet att kommentera planen då vårdplanens andra skede presenteras för kommuninvånarna.
  • Svenska veckan firas 3-9.11 i Esbo med ett brett programutbud. Det finns gott om barnprogram, men även tillställningar för vuxna och seniorer. På Svenska dagen blir det festligt både i Vindängen i Hagalund och på Carlberg i Gammelgård.
Publicerad 21.12.2011 kl. 14.21 , uppdaterad 22.1.2015 kl. 9.59