Ansvarsfullhet

Miljöns välmående är kärnan i vår verksamhet

Espoo Catering är en ansvarsfull matserviceleverantör. Våra centrala mål är att minska kolavtrycket och matsvinnet.

Vi är med i Samhälleligt åtagande 2050. Vi vill öka kännedomen om vegetarisk mat, göra vegetariska rätter smakligare och öka deras åtgång i skolbespisningen. Med tävlingen för vegetarisk mat Papuposset inspirerar vi unga att utveckla och dela sina recept på vegetarisk mat. Vårt ambitiösa mål är att hitta ett vegetariskt alternativ till Esbo skolors festlunch Finland 100 år i december 2017.

I programmet Stegvis Mot Eko har vi i lunchrestaurangerna nått det tredje steget genom att servera ekologiskt bröd, surmjölk och mjölk. I daghems och vårdhemsbespisningen använder vi ekologiska grötflingor och surmjölk. I skolbespisningen serverar vi ekologisk surmjölk och kornmjölsgröt.

Till vårt dagliga sortiment i våra lunchrestauranger hör många rättvisemärkta produkter, såsom rättvisemärkt kaffe, te, bananer, saft, kakao, choklad och socker.