Hundra år i skärgården - nu släpps biljetterna till historiska kryssningar

28.5.2017 kl. 18.25

Hundra år i skärgården – historiska kryssningar i Esbovattnen med S/s Helsingfors skärgård

Avgång från Slottskajen vid Helsingfors salutorg måndagarna den 7.8 och 14.8 kl-10:30. Som kryssningsfartyg fungerar m/s J.L.Runeberg.

Esbo stadsmuseum ordnar två historiska kryssningar i Esbos vackra och intressanta skärgård. På kryssningarna får du höra experter på historia och natur som berättar om livet på havets villkor, och om det sekellånga sommarfirandet i Esbo skärgård. Under resan får vi också njuta av levande skärgårdsmusik. Kryssningen är tvåspråkig.

S/s Helsingfors Skärgård sjösattes första gången år 1912 vid Sandvikens skeppsdocka. Fartyget trafikerade i Esbo skärgård på rutten mellan Helsingfors och Porkkala t.o.m. 1930-talet, då båten började trafikera Borgå och döptes om till J.L Runeberg. Sedan 1960-talet har fartyget drivits med dieselmotor.

Hundra år i skärgården -kryssningarna är en del av programmet för Finlands 100-årsjubileum år 2017.

Avgångs- och ankomstplats: Helsingfors Salutorg, Slottskajen. Ombordstigning fr.o.m. kl.10.

Rutten går via Sommaröarna och Esboviken runt Pentala, och därefter återvänder vi till Helsingfors. Kryssningen tar c. 3,5 h. Möjlighet att stiga av vid Sökö båthamn (Klobben) på återfärden. Ombord guidar oss hembygdsråd Benita Åkerlund, skärgårdsguide Tommi Heinonen och  experter från Esbo stadsmuseum, medan Pentti Hildén och Henrik Wickström står för den musikaliska underhållningen.

I kryssningens pris ingår kaffe/te och runebergstårta. Ombord finns även ett café som serverar smårätter. Det är möjligt att ta med matsäck på kryssningen men det är förbjudet att förtära alkoholhaltiga drycker.

Kryssningens pris: vuxna 35 €, under 18-åringar 21 € + Tikettis serviceavgift 2,50 €

I kryssningens pris ingår kaffe/te och runebergstårta. Ombord finns även ett café som serverar bl.a. laxsoppa och smårätter. Det är möjligt att ta med matsäck på kryssningen men det är förbjudet att förtära alkoholhaltiga drycker.

Förändringar och justeringar är möjliga.

Arrangörer:Esbo stadsmuseum, Esbo hembygdsförening och Esbo stads Svenska bildningstjänster

Biljetter: Tiketti >>

Biljetterna kommer till försäljning den 15 april 2017 på Tikettis webbplats och hos deras biljettombud. Betalda nätbiljetter kan avhämtas också från R-kioskerna. Det finns sammanlagt 150 biljetter/kryssning.

OBS! Enbart förköp! Biljetter säljs inte ombord.