I Naturens hus Villa Elfvik firar vi husets 25-årsjubileum med flera evenemang

3.2.2017 kl. 13.06

Huvudevenemangen under jubileumsåret 2017 är de fyra naturdagarna 4.2, 20.5, 17.6 och 26.8.2017. Dessutom kan du bekanta dig med verksamheten i Naturens hus på en utställning som öppnar den 24 augusti.

Naturens hus Villa Elfvik öppnades för allmänheten på Världsnaturdagen den 5 juni 1992, alltså för 25 år sedan i sommar. Vi kommer dock att fira hela året och därför bjuder Naturens hus på gratistjänster året runt för besökare i alla åldrar.

Naturdagar ordnas runt om i Finland för att fira den vackra naturen i vårt land som nu varit självständigt i 100 år. Feststämningen inleds under den första naturdagen lördagen den 4 februari med guidade rundturer och värmen från en lägereld. I maj när lundnaturen runt Elfvik vaknar upp i blom firar vi huvudfesten för Naturens hus som är öppen för alla.

Längs naturstigen bygger vi den 20 maj tillsammans med våra samarbetspartner ”En levande naturstig”. Med hjälp av kontroller som olika naturaktörer placerat ut får du bekanta dig med vårnaturens under och träna dina färdigheter i friluftsliv.

”Vi har samarbetat med olika aktörer i Esbo för att med gemensamma krafter kunna skapa ett fint naturevenemang i Elfvik”, berättar Riitta Pulkkinen som är chef för Naturens hus. "Så här förverkligar vi temat Tillsammans för jubileumsåret Finland 100", fortsätter Pulkkinen.

I juni kommer vi att pröva på något vi aldrig gjort tidigare under våra 25 år! Lördagen den 17 juni kan du övernatta i tält på Elfviks gård. Denna naturdag har nämligen temat En natt utomhus.  Vi bjuder på guidade utflykter och på kvällen bjuds det på plättar vid lägerelden. Vi kommer även att sjunga tillsammans vid lägerelden. I maj kan du anmäla dig till detta evenemang.

Under Finska naturens dag den 26 augusti hissar vi också i Elfvik för första gången flaggan för att fira Finlands natur. Under dagen njuter vi av musik och på kvällen bekantar vi oss med fladdermössens värld. Då pågår även en nyligen öppnad utställning om verksamheten i Naturens hus Villa Elfvik.

Jubileumsårets evenemang ordnas förutom av personalen vid Naturens hus Villa Elfvik även av flera samarbetspartner, till exempel scoutkåren Laajalahden eräveikot, Laajalahden Martat, Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa och Espoon Latu. Våra samarbetspartner inbjuds till att delta i husets jubileum 23.8.2017 i samband med invigningen av utställningen.

Ytterligare upplysningar:
- Riitta Pulkkinen, chef för Naturens hus, riitta.pulkkinen@esbo.fi, tfn 043 826 5217 
- www.esbo.fi/villaelfvik
www.luonnonpaivat.fi/forsta-sidan/