Kultur och idrott

UNESCO utsåg i fjol Esbo stad till en föregångare i livslångt lärande. Välkommen på mässan Ett lärande Esbo fredag 23.9. kl. 10-14 för att uppleva hur man i Esbo lär sig genom hela livet! Tillställningen inleds med en paneldiskussion på finska kl. 10-14.
KulturEsbos höstprogram är rikligt och mångsidigt. Vi har sammanställt de bästa kulturtipsen för hösten.

Nyheter

RSS
 • Esbo stad säljer bryggor som tagits ur bruk till dem som anmält intresse. Bryggorna visas i Finno båthamn 3–7.10.2016 på adressen Säljägarvägen 9.
 • Solen strålade ikapp med de cirka 7000 skolelever som på tisdagen den 13.9.2016 samlades i Alberga idrottspark för School Action Day. Elever från grundskolorna i huvudstadsregionen fick testa olika idrottsgrenar under heldagsevenemanget som nu ordnades för andra gången.
 • Säsongen pågår fortfarande i Alberga friluftsbad. Den stora bassängen är öppen till 2.10.

Händelser

RSS
 • Katti Matikaisen kirjamylly är en interaktiv föreställning där en för barnen bekant katt plockar in nya inhemska barnböcker i kvarnen.
 • BigMouth (Storbritannien)
  1.10.2016 kl. 15.00
  En genialisk och helt unik monolog av världshistoriens mest kända tal och privata bekännelser! Flamländske Valentijn Dhaenens, ett levande kraftverk, fängslar publiken med sin virtuosmässiga framställning. Föreställningar i Esbo kulturcentrum 29.9–1.10.
 • Lämpiön stand up -klubi
  1.10.2016 kl. 20.00
  Den fräscha, uppsluppna och förbehållslöst varma Lämpiön stand up -klubi bjuder på nya förmågor inom komedi. Varje kväll uppträder fyra eller fem komiker som är i början av sina karriärer.