Kaikukortti

Är du intresserad av kultur?

Kultur är för alla, men alla har inte råd att köpa biljetter till exempel till museer, teatrar eller konserter. För att råda bot på det har vi tagit i bruk kortet Kaikukortti.

Vad är kortet Kaikukortti?

Med kortet kan du få gratis inträdesbiljetter till exempel till festivaler, teatrar eller konserter. Kortet är personligt och det kostar ingenting. Kortet är i kraft ett år i taget.

Vem kan få kortet Kaikukortti?

Du kan få kortet om

• du är klient hos en social- och hälsovårdsenhet som deltar i Kaikukortti-verksamheten

• du inte har råd att köpa inträdesbiljetter

• du är minst 16 år.

Så här skaffar du kortet

• Hämta ditt kort hos en av de social- och hälsovårdsenheter som nämns i bilagan. Be ditt kort av personalen.

• För att få kortet behöver du inte redogöra för dina inkomster.

Var kan jag använda kortet?

Med kortet Kaikukortti kan du skaffa biljetter till många kulturobjekt i Esbo, till exempel museer, teatrar, festivaler och konserter. Sammanlagt 26 kulturobjekt och största delen av deras utbud är med i Kaikukorttinätverket. Med kortet kan du också delta i vissa av de kurser som Esbo Arbis ordnar. Kulturobjekten som medverkar meddelar på sina webbplatser till vilka evenemang du kan få biljetter med kortet. Du kan också ringa kulturobjektet och fråga vad som ingår då du har kortet.

Hur får du en inträdesbiljett eller kursplats med kortet Kaikukortti?

Skaffa inträdesbiljetten med kortet från kulturobjektets egen biljettförsäljning. Visa upp ditt kort och meddela numret på kortet när du skaffar biljetten. Du kan inte skaffa biljetter i webbutiken med kortet Kaikukortti.

Kom ihåg att du måste betala en serviceavgift om du köper biljetten via en kommersiell biljettförmedlare som Lippupiste, trots att själva biljetten är avgiftsfri. Du kan oftast också få en biljett direkt från kulturobjektet. Då tillkommer ingen serviceavgift.

Om du vill delta i Arbis kurser ska du anmäla dig på förhand på vanligt sätt och dessutom meddela numret på ditt kort per telefon till Arbis kansli. Antalet biljetter och kurser du kan få med kortet kan vara begränsat.

Ta med dig ditt kort

Ta med dig ditt kort då du går till kulturevenemanget eller kursen. Personalen kan be att få se ditt kort.

Biljetter också till dina barn

Om du har barn under 16 år i familjen kan du med kortet skaffa biljetter också till dem då ni går tillsammans på ett evenemang. Barnen kan inte delta i Arbis kurser tillsammans med dig på ditt kort

Organisationens Kaikukortti-kort

Olika social- och hälsovårdsenheter som delar ut kortet Kaikukortti har själva ett kort till sitt förfogande. En anställd kan med kortet för organisation skaffa en gratisbiljett till sig själv genom att ordna ett smågruppsbesök för en eller flera kunder som har kortet. Kortet för organisation kan inte användas för kurser på Arbis.

Om du är intresserad av att delta i ett evenemang tillsammans med en smågrupp eller på tu man hand med en anställd kan du fråga om en anställd från en organisation som delar ut kortet Kaikukortti vill göra dig sällskap på evenemanget.

En kulturkompis som sällskap

Vill du ha sällskap eller stöd på ett kulturbesök? Du kan be en frivillig kulturkompis göra dig sällskap. 
Upplysningar: www.espoo.fi/kulttuurikaveri > På svenska eller koordinatorn för verksamheten tfn 050 381 4033 eller kulttuurikaveri@espoo.fi.

Kaikukortti är riksomfattande

Den nationella verksamheten med Kaikukortti koordineras av tjänsten Kultur för alla med stöd av undervisnings- och kulturministeriet. Läs mer på adressen www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti

Med Kaikukortti till Nationalgalleriets museer

Finlands Nationalgalleri erbjuder dig som har Kaikukortti gratis inträde till Nationalgalleriets museer under resten av 2017. Erbjudandet gäller Kiasma, Ateneum och Sinebrychoffs konstmuseum i Helsingfors. Nationalgalleriet är det första pop up-objektet där Kaikukortti kan användas, dvs. en instans utanför Kaikukorttis nätverk som erbjuder förmåner för dig som har Kaikukortti. Läs mer i Nationalgalleriets meddelande (på finska).