Sähköinen lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluilmoituksen voi toimittaa sähköisesti. Lastensuojeluilmoitus tulee tehdä silloin, kun havaitsee tai saa tietää sellaisia seikkoja, joiden vuoksi lastensuojelun tarve on syytä selvittää. Kyseessä on siis henkilön oma arvio tarpeesta selvittää lastensuojelun tarve. Jos on epävarma siitä, tulisiko tietyissä tilanteissa tehdä lastensuojeluilmoitus, voi kysyä neuvoa lastensuojelusta ilmaisematta lapsen henkilöllisyyttä.

Ilmoitusvelvollisuus koskettaa laajasti eri tahoja, jotka ovat tehtävässään saaneet tietää lapsesta, jonka hoidon ja huolenpidon tarve, kehitystä vaarantavat tekijät tai oma käyttäytyminen edellyttää lastensuojelun tarpeen selvittämistä. 

Kiireellisissä tapauksissa lastensuojeluilmoitus tehdään puhelimitse lapsen asuinalueen lastensuojeluun ja virka-ajan ulkopuolella sosiaali- ja kriisipäivystykseen p. 09 816 42439.

Jos epäillään lapsen henkeen ja terveyteen kohdistuvaa rikosta tai seksuaalirikosta, ilmoitetaan asiasta suoraan poliisille ja tehdään lisäksi lastensuojeluilmoitus.

Sähköisen lastensuojeluilmoituksen voit tehdä vain, jos tiedät lapsen henkilötunnuksen.
Mikäli et tiedä lapsen henkilötunnusta täytä tulostettava lastensuojeluilmoitus (pdf, 32 Kt) ja lähetä se sosiaalitoimistoon. Yhteystiedot ovat lomakkeen alareunassa. Yhteydenoton perusteella sosiaalityöntekijä on yhteydessä perheeseen ja tekee tilannearvion yhdessä perheen kanssa.

Huom!

Palvelussa on huoltotoimenpiteistä johtuva käyttökatko joka viikko torstain ja perjantain välisenä yönä klo 23 - 0:30 sekä joka kuukauden neljäntenä maanantaina klo 22 - 00.

Lisätietoa

Kiireellisissä tapauksissa lastensuojeluilmoitus tehdään puhelimitse lapsen asuinalueen lastensuojeluun ja virka-ajan ulkopuolella sosiaali- ja kriisipäivystykseen p. 09 816 42439.

Sähköisen asioinnin tekninen käyttötuki

Teknisissä kysymyksissä (kirjautumisongelmat, virheilmoitukset jne.) voit jättää viestin sähköpostitse sotet.sahkoinenasiointi@espoo.fi tai palautejärjestelmän kautta.