Kaupunkipyörät

Kaupunkipyöräpalvelu avautui Espoossa 2.5.2018. Palvelun alkaessa kaupunkipyöräasemia oli yhteensä 105. 

Kaupunkipyöräjärjestelmä edistää kestävien kulkumuotojen käyttöä, täydentää Espoon joukkoliikennejärjestelmää ja parantaa sen houkuttelevuutta. Tavoitteena on, että kaupunkipyöräjärjestelmä Espoossa on osa joukkoliikenteen matkaketjua sekä vapaa-ajan viettoa.

Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Pyöräasemalta pyörän saa ajettavaksi rekisteröitymisen yhteydessä saatavalla pyöräilijätunnuksella tai HSL:n matkakortilla sekä avainkoodilla.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Pyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Pyörän voi palauttaa kumman tahansa kaupungin kaupunkipyöräasemalle. Pyöräilykausi kestää lokakuun loppuun saakka.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Espoossa Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi ja Helsingissä Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL. Palvelua ylläpitää CityBike Finland ja markkinoinnista, digipalveluista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Kaupunkipyörien ja pyöräasemien mainospaikkojen myynnistä vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel.

Kaupunkipyöräasemat löydät täältä

Neuvonta ja palaute

Kaupunkipyöräasemien sijainnit:
Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu

Kaupunkipyöriin ja palveluun liittyvät asiat, ongelmatilanteet:
CityBike Finland Oy
Puh. 09 425 788 10
(ma–pe klo 7–19, la–su klo 9–17)
contact@citybikefinland.fi

Rekisteröityminen, asiakkuus:

Lisätietoa kaupunkipyöristä 

www.hsl.fi/kaupunkipyörät, rekisteröityminen käyttäjäksi ja käyttöohjeet. 
www.pyöräilymetropoli.fi, HSL:n pyöräilypalvelu tarjoaa askelmerkit pyöräilyyn: seudun parhaat pyöräreitit ja neuvoja pyöräilyyn. 
www.reittiopas.fi/, reitit julkisilla, kävellen, pyörällä tai autolla – paikantava ja ajantasainen tieto.
Ihmisiä ajamassa kaupunkipyörillä.