Sosiaalinen media

Some-keskustelun pelisäännöt

Haluamme käydä aktiivista keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kaupungin tilien ylläpitäjät seuraavat keskustelua ja kommentteja. Viestit eivät saa rikkoa julkisuuslainsäädäntöä tai kaupungin tietoturvaohjeita. Viesteihin ei saa kirjoittaa esimerkiksi henkilötietoja tai muuta yksityisyydensuojan piiriin kuuluvaa asiaa. Mainonta tai aatteellinen kampanjointi ei ole sallittua. Henkilöiden mustamaalaus, muiden keskustelijoiden haukkuminen, kiroilu, rasismi sekä rikokseen yllyttäminen ovat kiellettyjä. Ylläpito voi poistaa näitä pelisääntöjä rikkovat viestit. Ylläpito on läsnä arkisin klo 8-16. Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!

Saavutettavuus kaupunkitasoisilla sometileillä

Yllä mainituilla kaupunkitasoisilla sosiaalisen median tileillä saavutettavuus huomioidaan somekanavien tarjoamien mahdollisuuksien puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kuviin lisätään vaihtoehtoiset tekstit, videot tekstitetään ja hashtagit kirjoitetaan saavutettavassa muodossa.

Kaupunkitasoisilla sosiaalisen median tileillä julkaistavista videoista puuttuu kuvailutulkkaus. Tileillä on kuvia ja videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 eivätkä ne ole saavutettavia.

Palautteet Espoon kaupungille kannattaa lähettää palautejärjestelmän kautta.

Kaupunkitasoisten tilien lisäksi eri yksiköillä ja toimialoilla on omia sometilejä. Tutustu myös Espoon kaupungin julkaisuihinblogeihin ja podcasteihin.

Facebook- ja Instagram-kilpailujen säännöt (pdf, 94 Kt)