Yhteishaku

Ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin haetaan yhteishaussa. Yhteishaussa täytetään sähköinen hakulomake, johon merkitään viisi hakutoivetta.

Sähköinen hakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi (suomi) tai www.studieinfo.fi (ruotsi). Lomakkeen täyttämistä voi harjoitella ennen hakuaikaa samassa palvelussa. Varsinaisena hakuaikana verkkolomake täytetään vain kerran. Jos hakijalla ei ole mahdollista täyttää hakulomaketta sähköisesti, voi apua pyytää opinto-ohjaajalta.

Lukioiden omat hakulomakkeet

Seuraaviin erityislukioihin tai lukioiden linjoille haettaessa tulee Opintopolun sähköisen hakemuksen lisäksi täyttää lukion oma hakulomake, joka löytyy kunkin lukion verkkosivuilta:

Yhteishaun tärkeät ajat

  • hakuaika 23.2.–23.3.2021 klo 15.00 
  • mahdolliset pääsy- ja soveltuvuuskokeet huhti-toukokuussa 2021 
  • tulokset julkistetaan aikaisintaan 17.6.2021
  • opiskelupaikan vastaanottaminen on vahvistettava viimeistään 1.7.2021
  • lisähaut vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin alkaa yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen
  • Esittelyiltapäivät kaikissa lukioissa järjestetään 13.1.2021 ja 19.1.2021 klo 13.30 alkaen. Koronaepidemian vuoksi muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, joten ajankohtainen tieto kannattaa tarkistaa lukion sivulta.

Vertaile Espoon seudun lukioita

Sivustolle www.espoonyhteishaku.fi on koottu infoa Espoon seudun koulutuspaikoista, lukiokoulutuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta. Espoossa voit valita useista eri lukioista - vertaile eri lukioiden painotuksia, sijainteja, keskiarvoja ja löydä oma lukiosi.

Sähköinen ainevalintakortti

Mikäli haet yhteishaussa lukioon Espoossa tai Kauniaisissa, täytä sähköinen ainevalintakortti. Lukioiden rehtorit hyödyntävät ainevalintakortin tietoja lukion kurssitarjonnan suunnittelussa. Ainevalintakortilla ei ole vaikutusta opiskelijavalintaan ja ainevalintoja voi myöhemmin muuttaa opiskelupaikan selvittyä.

Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen. Lomake on auki 24.3 - 6.4.2021.

Voit harjoitella lomakkeen täyttöä demoversiossa. (Huom! Tämä on vain harjoittelulomake)

Opiskelupaikan vastaanotto

Tulokset julkaistaan oppilaitosten verkkosivuilla sekä osoitteessa www.espoo.fi/lukiovalinnat niiden hakijoiden osalta, jotka ovat hakulomakkeessa antaneet siihen luvan. Jos olet antanut hakulomakkeella oman sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostissa linkin henkilökohtaiseen tuloskirjeeseen, jossa näet valintatilanteesi. Samassa sähköpostissa on myös linkki, jonka kautta voit ottaa paikan vastaan sähköisesti.

Espoon lukioiden omilta kotisivuilta löydät lisätietoa paikan vastaanottamisesta sekä mahdollisista uusien opiskelijoiden ohjauspäivän aikatauluista. Omnia tiedottaa valinnoista omilla sivuillaan.

Opiskelupaikka on vastaanotettava 1.7.2021 mennessä.

Valintaopas ja Espoon seudun lukioiden Prezi-esitys

Tutustu Espoon seudun lukiokoulutusta esittelevään Prezi-esitykseen 

Peruskoulun päättäville suunnatusta valintaoppaasta löydät tietoa lukioista ja ammatillisesta koulutuksesta:

Vuosi 2020-2021: Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot (pdf, 5196 Kt)