51 vill bli utvecklingsdirektör inom social- och hälsovårdssektorn

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
08-06-2021 kl. 14.20

Inom utsatt tid inkom 51 ansökningar till tjänsten som utvecklingsdirektör inom social- och hälsovårdssektorn. Till intervju kallades sex personer: Joel Karjalainen, Timo Koistinen, Tommi Kuukka, Jari Turpeinen och två andra som inte vill ge ut sina namn till offentligheten. Beslutet om valet fattas av omsorgsdirektör Sanna Svahn.

Utvecklingsdirektören har ansvar för utvecklingshelheten av social- och hälsovårdstjänster samt för utnyttjandet av digital och teknologisk potential inom vården av kommuninvånarna samt inom processhantering. Utvecklingsdirektören är medlem i social- och hälsovårdssektorns ledningsgrupp.

Resultatområdet för utveckling har som uppgift att sörja för utvecklingshelheterna för IKT-utveckling, digital utveckling och tjänsteutveckling inom social- och hälsovårdssektorn samt för att främja, följa, styra och rapportera om dem. Resultatområdet har också ansvar för användarstödet för sektorns datasystem samt för underhållet av systemen tillsammans med dataadministrationen. I resultatområdet arbetar drygt 20 proffs.