Armi guidar kunder på Iso Omena mödra- och barnrådgivning

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
13.5.2019 kl. 9.42
Iso Omena mödra- och barnrådgivning prövar på något nytt, inspirerad av Iso Omena hälsostation intill: entrévärd Armi Laamo svarar på alla frågor om rådgivningsbyrån och servicetorget. Armi, som har jobbat en knapp månad, har genast prisats av såväl besökarna som vårdpersonalen, som fått mera tid över för det egentliga vårdarbetet. 

”Det finns så mycket anvisningar och tips och de når inte alla. Därför är det bra att det finns någon vars uppgift uttryckligen är att handleda”, säger Armi. 

Eftersom rådgivningsbyrån ligger strax intill hissarna, är det förståeligt att många andra än rådgivningens klienter förirrar sig dit. Tidigare hade rådgivningens personal inte tillräcklig tid att vägleda servicetorgets besökare, när klienter med bokad tid väntade på annat håll. Nu kan Armi om det behövs visa besökarna ända fram till t.ex. laboratoriet, hälsostationen eller folkpensionsanstaltens kundtjänst. 

Armi assisterar också på rådgivningsbyrån, där hon t.ex. kontrollerar och kompletterar utrustning, sköter posten och ser över lokalens allmänna utsyn. Hennes tidigare erfarenhet av sekreterar- och kundtjänstarbete hjälper när hon klarar av alla situationer.