Bedömare av städers intelligens kommer till Esbo

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
28.3.2018 kl. 13.47

Esbo var den enda europeiska staden som i början av februari valdes in bland de sju finalisterna i Intelligent Community Awards 2018. Organisationen som söker efter världens intelligentaste städer heter Intelligent Community Forum. ICF:s bedömare, John G. Jung från Kanada, besöker Esbo strax efter påsken, 3–5.4.2018.

Temat för årets tävling är användning av data vid utveckling av människovänliga tjänster, humanisering av data. Staden har planerat ett späckat program för Jungs besök. Under drygt två dygn får bedömaren bekanta sig med Berättelsen om Esbo (stadens strategi), Espoo Innovation Garden (öppet samarbetsnätverk för invånare, företag och samfund) och Make with Espoo (konceptet för samutveckling i Esbo).   

De sex andra städerna i finalen ligger i Kanada, Australien och Taiwan. Av finländska städer har Uleåborg tagit sig in bland de sju finalisterna 2012 och 2013. Esbos starka sidor i tävlingen är kundorientering vid en hållbar utveckling av en smart stad: invånarna inbjuds att delta i all verksamhet.

Bedömaren John G. Jung skriver sedan en rapport från sitt besök. Denna rapport är av avgörande betydelse när ICF väljer en vinnare i London 4–6.6.2018.

Ytterligare upplysningar för media

kommunikationschef Hanna Kautto, Esbo stad
hanna.kautto@esbo.fi , tfn 046 877 3908

stadsdirektör Jukka Mäkelä, Esbo stad
jukka.makela@espoo.fi