Stadscykelsäsongen startar i Esbo

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
19-03-2020 kl. 12.00

kaupunkipyörät

Stadscyklarna återkommer tidigare än normalt i år i Helsingfors och Esbo. Du kan registrera dig för en hel säsong på torsdag 19.3 och du kan börja använda cyklar på måndag 23.3. Alla cykelstationer är inte i användning då.

Du kan följa med hur installationen av cykelstationer framskrider samt antalet lediga cyklar i Reseplaneraren samt på stadscykelsidorna. Klicka på stationskartan 

Säsongen inleds tidigare på grund av det rådande läget med coronaviruset. Helsingfors stad, HST och Esbo stad beslöt att tidigarelägga städscykeltjänsten eftersom de konstaterade att användning av cyklar är en möjlig åtgärd att minska spridning av viruset. Använd handskar och kom ihåg god handhygien.

Under säsongen 2020 finns det 242 stadscykelstationer i Helsingfors och 109 i Esbo. Sammanlagt finns det 351 stationer och ca 3500 cyklar.

Under stadscykelsäsongen kan du i HRT:s Reseplanerare se var cykelstationerna finns, tillgängliga cyklar och du kan även göra ruttsökningar för stadscyklar. På denna karta kan du se placeringen av stationerna.

Placeringen av vissa stationer har ändrats jämfört med förra året. De nya lägen på kartan

Det blir enklare att göra felanmälningar

I Vanda börjar stadscykelsäsongen den 1 april. Tjänsten i Vanda är inte sammanlänkad med tjänsten i Helsingfors och Esbo. Om du vill använda tjänsterna i Helsingfors, Esbo och Vanda, måste du köpa ett abonnemang till bådadera. Det finns sammanlagt 100 cykelstationer och 1 000 cyklar i Vanda. Under säsongen tas någrar nya stationer i bruk.

Gå till HRT:s stadscykelsida