I vattnets närhet – naturfotoutställning

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Luontokamerat ry:s ställningstagande utställning betonar betydelsen av rent vatten för naturen och för samhället. Fotografierna berättar om natur med anknytning till vatten, vars framtid nu är i vågskålen.

I Finland finns det gott om vatten och det kan vara orsaken till att vi inte märker faktorer som hotar vattnet. En del skulle vi kunna se om vi vill, men en del är osynliga. Bristen och kvaliteten på sötvatten är ett av framtidens stora, globala problem.

Naturen är en komplicerad helhet – om en enda bit försvinner eller skadas störs hela balansen. Jordens stora hot; uppvärmningen och den sjätte utrotningen anknyter till rent vatten.

På utställningen finns material av 19 fotografer: Juhani Aittamaa, Erkki Heikkilä, Tuomas Heinonen, Petri Kortelainen, Jari Kostet, Kimmo Lahikainen, Pirjo Lambert, Jarmo Latva, Pekka Lehtonen, Kari Loimu, Janne Löytömäki, Iiris Niemi, Jouni Nygård, Esa Pienmunne, Lassi Ritamäki, Teuvo Rämänen, Pentti Salonen, Toni Sarin och Lisse Tarnanen.

Fotograferna som deltar i utställningen vill väcka diskussion om viktiga ämnen och få beslutsfattarna att agera. Även om läget i många fall ser dystert ut, kan vi ändå gå en ljusare framtid till mötes om vi vaknar och skyddar vattennaturen.

Naturens hus Villa Elfvik är öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus. Det är fritt inträde till Naturens hus.

www.vedenaarella.fi

Info och plats

Tid

lö 24.8.2019 kl 10.00 - sö 29.9.2019 kl 16.00

Plats

Naturens hus Villa Elfvik

Arrangör

Luontokamerat ry

Kontaktuppgifter

09 816 54400

villaelfvik@esbo.fi

Pris, euro

0