Information för dig som planerar en utflykt till Villa Elfvik

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Vi önskar att du kontaktar oss på förhand när du planerar en grupputflykt till Naturens hus. Under högsäsongen har vi besök av flera grupper om dagen. Det är lättare för oss att koordinera gruppernas vistelse i huset och dess omgivning om vi på förhand vet vem som besöker oss. Du når oss på tfn 09 8165 4400 eller per e-post på adressen villaelfvik@esbo.fi.

  • Det går utmärkt att göra utflykter året runt, om man bara klär sig rätt. Villa Elfvik ligger intill Bredvikens strand, vilket innebär att det nästan alltid blåser här. Om det stormar är det viktigt att undvika de gamla skogarna i området, eftersom det finns en risk för fallande träd.

  • Nej tack för små saftförpackningarLunchrasten i naturen utgör en viktig del av utflykten. Tänk på att lunchen inte ska skapa avfall! Villa Elfvik är en engångskärlfri zon. Undvik därför små saftförpackningar, yoghurtburkar m.m. Ordentliga smörgåsar, frukt och grönsaker är bra mat på utflykter. Dryckerna kan du ha i en utflyktsflaska. Vid behov lånar vi också ut kärl men det lönar sig att komma överens om detta i förväg.

  • Om det regnar försöker vi bereda våra besökare möjlighet att äta inne i huset. Under högsäsong innebär det att ni kan bli tvungna att vänta på er tur. Av den anledningen hoppas vi att ni visar förståelse för situationen och är möjligast flexibla.

  • Reservera minst tre timmar för besöket på Villa Elfvik.  Då undviker ni jäkt och hinner förutom utflykten även äta matsäck och bekanta er med huset i lugn och ro.

  • I Grävlingsskogen i husets övre våning vill skogens invånare att ni leker i strumpfötterna. Skorna kan ni ställa bredvid klädskåpet intill trappan. På övriga ställen i huset kan ni röra er med skor.

  • Innan ni kommer till Villa Elfvik är det skäl att tillsammans bekanta sig er med Minneslista för naturvänner. Reglerna gäller på Bredvikens naturskyddsområde och även på andra platser i naturen. Vårt viktigaste budskap till våra utflyktsgäster är att ni ska ha respekt för naturen och skydda den. Ni hjälper oss i detta arbete genom att förbereda utflykten noggrant med hela gruppen innan ni kommer.