Utställningen Hänförd av naturen i staden

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Varför är naturens mångfald viktig, vad hotar den och vad kan du göra för att trygga den? Låt dig hänföras av naturen i staden! Vi ger dig också konkreta tips på vad du kan göra. Utställningen visas i Naturens hus Villa Elfvik 24.6 - 16.8.2020.

Naturens utarmning är ett av de största miljöproblemen. Människan är en del av naturen och helt beroende av naturen. Till exempel hotas livsmedelsproduktionen av att pollinerarna minskar alarmerande snabbt, eftersom mer än 75 procent av världens viktigaste matväxter åtminstone delvis är beroende av djurpollinering.

Våra val påverkar naturens mångfald. Du kan påverka både lokalt och globalt på många olika sätt. På utställningen hittar du lösningar som främjar naturens mångfald både på din gård, på utflykter och på matbordet.

Esbo stad försöker också beakta naturens mångfald i sin verksamhet. De viktigaste ekologiska korridorerna beaktas, murkna träd lämnas kvar i skogen och främmande, invasiva arter bekämpas. På utställningen får du också tips om vad du själv kan göra för att vår gemensamma natur ska må bra.

Utställningen har gjorts i Villa Elfvik. Den hör till Esbo miljöcentrals temaår Hänförd av naturen i staden 2020. Utställningen har planerats och designats av projektarbetare Anna Hakala. Vi kan också låna ut utställningen senare.

Naturens hus Villa Elfvik, Elfviksvägen 4, är öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus. Fritt inträde till Naturens hus.

Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020_vihr_yhdellä rivillä

Info och plats

Tid

ons 24-06-2020 kl 9.00 - sön 16-08-2020 kl 16.00

Plats

Naturen hus Villa Elfvik

Arrangör

Esbo miljöcentralen

Kontaktuppgifter

043 826 9208

villaelfvik@esbo.fi

Pris, euro

0