Alberga

Alberga är Esbos största och mest livligt trafikerade centrum. Det är som en stad inuti en stad, som får sin livskraft från de ständiga folk- och trafikströmmarna.

Kom till fots, cyclar eller pä tåget

Tjänster, affärer, arbetsplatser samt idrotts- och rekreationsmöjligheter väntar på gångavstånd. Invånarna behöver inte använda tid till att ta sig från en plats till en annan, utan kan njuta av livet istället.

Alla tåg på rutten Åbo-Helsingfors stannar i fortsättningen i Alberga i stället för i Esbo Centrum.

Studera i Alberga

Alberga är ett aktivt centrum för utbildning, där du kan studera ända fram till vuxenålder. Förutom ett omfattande grundskolenätverk och ett idrottsbetonat gymnasium hyser Alberga även Metropolias tekniska linjer, yrkeshögskolan Laurea och ett arbetarinstitut.

Vid yrkesinstitutet Omnia kan man studera inom metall- och elbranschen samt konfektionsbranschen. Hagalunds urmakarskola finns numera i Alberga.

Musikinstitutet Juvenalia är beläget i samband med Sello. I Boställsbacken finns det nationella specialinstitutet Arlainstitutet.

För bio- och musikvänner

Alberga erbjuder något för alla i kultur- och nöjesväg. Sellosalen i södra Alberga lockar musikvänner till konserter med både klassisk musik och populärmusik samt till utställningar och evenemang.

Ett centrum för idrott och friluftsliv

Albergas enorma, tio hektar stora idrottspark fungerar som områdets lungor. Den grönskande och mångsidiga motionsparken ger fina möjligheter till utomhus- och inomhusaktiviteter.

Alberga är också de hästintresserades favoritplats. På Vermos traditionella travbana samlas vänner av hästsporten för att heja på sin favorithäst. Kilos stall och Alberga gård erbjuder utmärkta ridmöjligheter på näravstånd.

Parken har bland annat en friidrottsarena som fungerar som plattform för nationella och internationella idrottstävlingar. Här finns också fotbollsplan, ett skidstadion och en ishall. Den syrerika luften på de slingrande skogsstigarna botar både kropp och själ.