Boende och tjänster

Ängskulla har goda kollektivtrafikförbindelser till andra håll i Esbo och huvudstadsregionen. Metrostationen öppnades vid köpcentret 2017. I närheten av stationen, ovanpå köpcentret, byggdes ett bostadshus med 24 våningar. Huset Niittyhuippu är Ängskullas landmärke.

Det finns rikligt av offentliga och privata tjänster i Ängskulla. I köpcentret Niitty finns ett tjugotal affärer, bland annat två dagligvarubutiker. Ängstorget som finns bredvid köpcentret är en öppen vistelseplats.

I närheten finns Hagalunds idrottspark som erbjuder möjligheter till fritidsverksamhet. Den parkliknande karaktären och Gräsaåns vackra bäckområde gör Ängskulla till ett naturnära bostadsområde.

Illustration: Vy över Bergstomtevägen i Ängskulla mot norr.

Vy över Bergstomtevägen i Ängskulla mot norr.  Illustration: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

Hoppa över

Tjänsternas symboler på kartan:

Lila: Daghem

Grön: Skola

Röd: Sjukhus eller hälsostation

Turkos: Tandklinik

Genom att klicka på en färgsymbol ser du tjänstens namn och adress.

Du kan förstora kartan genom att klicka på ikonen ”Maximera kartan”. Den stora kartan öppnas i ett nytt mellanblad.

I den stora kartans vänstra övre hörn kan du välja att se fler tjänster: Klicka på den tredje, det vill säga nedersta symbolen i vänstra övre hörnet, där du kan öppna flera olika menyer. Där hittar du också menyn Tjänster. Genom att klicka på den lilla blå triangeln ser du en lista över tjänsterna. Kryssa för de tjänster som du vill se på kartbilden.