Boende och tjänster

Bostadsbyggandet i Esboviken tog fart på 2000-talet och byggandet fortsätter.

När det nya köpcentret Lippulaiva färdigställs våren 2022 inleds byggandet av ett nytt storkvarter på Mårtensbro skolas gamla tomt. Kvarteret kommer att ha bostäder för ungefär 2 000 invånare. Kvarteret väntas bli färdigt till år 2030.

I samband med köpcentret Lippulaiva byggs en metrostation och en terminal för matarbussar som förbättrar områdets nåbarhet betydligt.

Illustration av köpcentret Lippulaivas entré från Fjärdtorget.
Illustration av köpcentret Lippulaivas entré från Fjärdtorget. Illustration: Citycon.

Utöver befintliga tjänster vill man att Esboviken ska få tidsenliga och mångsidiga offentliga tjänster. Esbovikens distriktsbibliotek placeras i det nya köpcentret Lippulaiva.

Ombyggnaden och utbyggnaden av simhallen ska stå klara kring år 2025. En kartläggning av funktionerna och lokalbehoven i Esbovikens idrottspark pågår.

Hoppa över

Tjänsternas symboler på kartan:

Lila: Daghem

Grön: Skola

Röd: Sjukhus eller hälsostation

Turkos: Tandklinik

Genom att klicka på en färgsymbol ser du tjänstens namn och adress.

Du kan förstora kartan genom att klicka på ikonen ”Maximera kartan”. Den stora kartan öppnas i ett nytt mellanblad.

I den stora kartans vänstra övre hörn kan du välja att se fler tjänster: Klicka på den tredje, det vill säga nedersta symbolen i vänstra övre hörnet, där du kan öppna flera olika menyer. Där hittar du också menyn Tjänster. Genom att klicka på den lilla blå triangeln ser du en lista över tjänsterna. Kryssa för de tjänster som du vill se på kartbilden.