Boende och tjänster

I storområdet Mattby bor 41 000 invånare och invånarantalet förväntas öka när det kompletterande byggandet kommer igång ordentligt.

Servicetorget i Iso Omena är ett nytt koncept för offentliga tjänster. Målet är att göra det lättare för kommuninvånarna att uträtta sina dagliga ärenden. På servicetorget finns ett bibliotek, ungdomstjänster, en rådgivningsbyrå, en hälsostation, mental- och missbruksvård, Folkpensionsanstaltens kontor, en av stadens servicepunkter samt HUS laboratorium och bilddiagnostik. 

Tjänsterna i Iso Omena lockar folk från olika håll av Esbo. Köpcentret som byggdes 2001 och som utvidgades 2018 är det näst största i Esbo och inrymmer över hundra specialaffärer.

I storområdet Mattby finns utöver basservice också privata daghem på olika språk, en Steinerskola och ett gymnasium.

I idrottsparken finns en ishall, två konstgräsplaner, tre tennisplaner, ett skejtboard- och parkourområde, en BMX-bana samt många andra idrottsmöjligheter. Mattbys nya issportcenter öppnas hösten 2021 och den nya simhallen våren 2022.

Hoppa över


Tjänsternas symboler på kartan:

Lila: Daghem

Grön: Skola

Röd: Sjukhus eller hälsostation

Turkos: Tandklinik

Genom att klicka på en färgsymbol ser du tjänstens namn och adress.

Du kan förstora kartan genom att klicka på ikonen ”Maximera kartan”. Den stora kartan öppnas i ett nytt mellanblad.

I den stora kartans vänstra övre hörn kan du välja att se fler tjänster: Klicka på den tredje, det vill säga nedersta symbolen i vänstra övre hörnet, där du kan öppna flera olika menyer. Där hittar du också menyn Tjänster. Genom att klicka på den lilla blå triangeln ser du en lista över tjänsterna. Kryssa för de tjänster som du vill se på kartbilden.