På servicetorget testas direktsändning på webben

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
5.12.2017 kl. 15.25

På servicetorget i Iso Omena görs i december och januari fyra försök med direktsändningar på webben med namnet Palvelutori-TV. De 40 minuter långa sändningarna visas på servicetorgets Facebook-sida, där de också sparas för att kunna ses på nytt.

Den första sändningen av Palvelutori-TV börjar torsdagen 7.12.2017 kl. 10.15. Temat för sändningen är servicetorget som ett ställe för olika evenemang (Palvelutori tapahtumapaikkana). I sändningen intervjuas bland annat föreningar som deltar i julmarknaden 7–9.12.

Den andra sändningen kommer ut torsdagen 14.12.2017. Då diskuterar vi kulturens betydelse för människans välmående.

I januari är sändningsdagarna för Palvelutori-TV torsdagarna 11.1 och 25.1.2018. Som preliminära teman har planerats servicetorgets utbud till unga samt det yrkesövergripande arbetet för att förebygga utslagning. Om dessa informeras noggrannare på servicetorgets Facebook-sida.

En del av servicetorgets snabba pilotprojekt

Direktsändningarna på webben är en del av programmet för snabba pilotprojekt inom vilket servicetorget i Iso Omena utvecklar idéer och utkast till mer färdiga produkter tillsammans med företag och samfund. I direktsändningarna samarbetar man med Tamora Oy. 

Den bärande idén i snabba pilotprojekt är det ständiga lärandet och den ständiga utvecklingen – därmed kan formen och sättet att genomföra Palvelutori-TV:s sändningar ändras på basis av erfarenheterna och responsen.