Det nya servicetorget fick namnet servicetorget i Kalajärvi

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
29-11-2019 kl. 10.52

Esbo kundtjänst har bestämt sig för att kalla stadens andra servicetorg för servicetorget i Kalajärvi. Namnet vann också den rådgivande omröstningen som ordnades för invånarna.

Sammanlagt 175 invånare uttryckte sin åsikt genom att delta i omröstningen, antingen på webben eller på Kalajärvi servicepunkt. Namnet servicetorget i Kalajärvi understöddes av 38 procent av svararna, servicetorget i Ruskahuset av 22 procent, servicetorget i norra Esbo av 21 procent och andra alternativ av 19 procent.

De övriga namnförslagen som lämnades in gällde främst teman kring sjöar och fiske. Bland dem valde Esbo kundtjänst ut namnen för servicetorgets rum, som kan bokas av vem som helst på tjänsten Varaamo, med start i början av år 2020. Rummen som kan bokas består av:

  • två arbetsrum: Katiska och Apaja
  • ett undervisningsrum: Ahti
  • en sal: Kalajärvisalen.

Namnet berättar var vi finns – men vi betjänar alla

Det kan kännas självklart att namnet blev just servicetorget i Kalajärvi, eftersom namnet, som blev favorit bland såväl invånare som tjänsteinnehavare, redan fungerat som ett slags arbetsnamn.

Kommuninvånarna förde ändå fram flera alternativa namn och därför ville staden ge invånarna en möjlighet att rösta om namnet.

”Bakom förslaget servicetorget i norra Esbo fanns till exempel en viktig tankegång om att servicetorget betjänar alla som bor i norra Esbo, inte bara dem som bor i Kalajärvi. Men på samma sätt betjänar också servicetorget i Iso Omena alla Esbobor, oberoende av sitt namn. Servicetorget i Kalajärvi följer samma logik – namnet berättar var servicetorget finns. Så här blir det lättare att hitta fram till servicetorget”, säger chefen för kundtjänster Juha-Pekka Strömberg om namnbeslutet.

Kalajärvis närservicecentral omvandlas till ett servicetorg i början av år 2020, såsom Esbo stad berättade i augusti. Det nya servicetorget finns i Kalajärvi i norra Esbo, på adressen Höstglödsängen 4.

Mer information

chef för kundtjänster Juha-Pekka Strömberg, Esbo stad, juha-pekka.stromberg@esbo.fi, tfn 043 826 8538