Diskutera den nya färdtjänsten Färdcentralen ansikte mot ansikte och på webben

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
31.1.2019 kl. 15.50

Vi kallar med klienterna i utvecklingen, säger man i projektet Transporter 2019, som förnyar färdtjänsten för seniorer och personer med funktionsnedsättning i västra Nyland. Du kan berätta vad du tycker och önskar för dem som bereder förnyelsen, ansikte mot ansikte eller på webben.

I projektet förnyas skjutsverksamheten enligt socialvårdslagen och handikappservicelagen. I projektet deltar Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Färdtjänsten kommer att ordnas av Esbo stad under namnet Färdcentralen Västra Nyland. Färdcentralen inleder sin verksamhet i slutet av 2019. Logotypen och en presentationsvideo publiceras i mars.

Evenemanget ”Kaikki pyörii” och en biblioteksturné

Projektet Transporter 2019 deltar i evenemanget Kaikki pyörii (Allt rullar) i fullmäktigegården, Esbogatan 5, Esbo centrum, torsdag 31.1 kl. 16–20. Projektchef Pasi Ojaniemi presenterar projektet och hur den nya färdtjänsten planeras. Andra projektanställda deltar också och du kan komma och diskutera med oss om du vill.

Snart börjar vi också turnera i biblioteken i Esbo med Transporter 2019 i biblioteken. Turnén startar i början av februari. Vi ordnar två träffar per månad onsdagar kl. 17–18 i olika bibliotek i Esbo.

På dessa träffar kan vi komma närmare er som behöver skjuts och där kan vi samtala ansikte mot ansikte. Alla som är intresserade av den nya Färdcentralen är välkomna att fråga och diskutera.

Svar på de vanligaste frågorna finns på webben

Vi informerar om projektet och ger svar på vanliga frågor även på Esbo stads webbplats, på projektets egen sida www.esbo.fi/transporter2019. På sidan En ny färdtjänst – hur ser den ut? kompletterar vi med nya frågor som ställs på de olika evenemangen.

Har du en idé för färdtjänsten? Du kan skicka oss din idé på ett webbformulär.

Under hösten skapade vi ett nätverk av utvecklarklienter. Alla som använder färdtjänst fick anmäla sig till nätverket. Det består av cirka 70 personer från hela västra Nyland.

För deltagarna har vi, i enlighet med deras önskemål, grundat en sluten grupp på det sociala mediet Facebook. Värd för gruppen är en anställd i projektet, som deltar i diskussionen och svarar på frågor.