Du kan komma till hälsostationerna endast med tidsbokning

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
14-03-2020 kl. 19.19

Om du är lindrigt sjuk och du klarar dig hemma, behöver du inte kontakta hälsostationen. Även lindriga symtom på luftvägsinfektion (t.ex. influensa, hosta eller coronavirussmitta) kan du behandla hemma.

Egenvård av förkylning och när det är dags att uppsöka läkare (i Hälsobyn, på finska).

Om du misstänker att du har fått coronavirussmitta, kan du göra en symtombedömning på Omaolo.fi. På basis av symtombedömningen får du anvisningar.

Om du känner att du behöver vård, kan du boka en videomottagningstid hos den jourhavande sjukskötaren. Vår telefontjänst är överbelastad, så vi rekommenderar andra kanaler när du tar kontakt. Om du inte vill eller kan boka en videomottagningstid, kan du ringa och boka tid för mottagning. 

Från och med måndag 16.3 kan du komma till hälsostationen endast med tidsbokning. Vi bedömer alltid först dina symtom per telefon.

  • Esbo stads hälsostationers telefontjänst, tfn 09 816 34500 mån–fre kl. 7–18
  • Oma Lääkärisi Esbotorget, tfn 09 855 4303 mån–fre kl. 8–16
  • Oma Lääkärisi Mattby, tfn 09 855 4100 mån–fre kl. 7–18

Om du är i gott skick, kan du sköta dina symtom hemma

Om du tycker att symtomen är lindriga och du klarar dig hemma, behöver du inte kontakta hälsostationen. Även lindriga symtom på luftvägsinfektion (t.ex. influensa, hosta eller coronavirussmitta) kan du behandla hemma. Om du känner att du behöver vård, ring och boka tid på mottagningen.

Hälsostationen Samaria vårdar endast infektionspatienter från och med 16.3.2020

Från och med måndag morgon 16.3.2020 behandlas alla symtom på luftvägsinfektion (t.ex. influensa, andnöd, coronavirusmittor) hos Esbobor på Hälsostationen Samaria. Alla andra tjänster flyttas från Hälsostationen Samaria till andra hälsostationer.

På detta sätt strävar vi efter att begränsa spridningen av infektioner i luftvägarna och att trygga en trygg och ändamålsenlig vård av specialgrupper och Esbobor på alla hälsostationer. Undantagssituationen gäller tills vidare.

Vi vårdar andra patienter vid Hälsostationen Samaria än infektionspatienter vid andra hälsostationer

Om du är klient vid Hälsostationen Samaria och behöver brådskande vård, kontakta telefontjänsten vid Esbo stads hälsostationer (tfn 09 816 34500 mån–fre kl. 7–18). Du får en mottagningstid från någon annan hälsostation i Esbo.

Vi flyttar de mottagningstider som bokats på Hälsostationen Samaria och tandkliniken Samaria

De mottagningstider som bokats på Hälsostationen Samaria och tandkliniken Samaria flyttas till andra hälsostationer och tandkliniker från och med måndag 16.3. Vi kontaktar personligen de klienter vars mottagningstid måste flyttas.

www.esbo.fi/coronaviruset