Fem sätt att leva bättre och längre

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
24.5.2018 kl. 19.10

Nära mänskliga relationer inverkar på hälsan mer än livsstil. Kärlek, tillgivenhet och sociala förhållanden stödjer ett gott liv.

Så kan du lägga kvalitet och goda år till ditt liv:

Fem sätt att leva bättre och längre

  • Jag är en del av gemenskap: Kontakten med andra människor är en hörnsten för ett gott liv. Skapa och upprätthåll kontakter hemma, i arbetet, i skolan och i din närmiljö. Dela glädje och sorg med andra dagligen – det lättar ditt sinne. Det lönar sig att satsa tid på bekanta varje dag.
  • Jag njuter av motion: Ta en nypa frisk luft, ta med dig en vän på motionsrundan eller bege dig ut på cykel. Öva på danssteg, hitta ett kompisgäng att spela med eller prova dykning. Motionera på ett sätt som känns rätt för dig och njut av känslan av välbehag som motionen medför.
  • Jag är närvarande: Var nyfiken och upptäck världen med alla sinnen. Lägg märke till årstidernas växling, solnedgångar och en hare som skuttar i parken. Lev i stunden, var du än befinner dig. Var medveten om dina känslor och lär dig leva med dem. Dela dina upplevelser med andra.
  • Jag lär mig något nytt: Pröva på någonting nytt – det är aldrig för sent! Sticka, reparera något, spela ett instrument eller laga mat. Återuppta en hobby som du glömt bort eller skapa något nytt med händerna. Utmana dig själv och njut av det du uppnår. Det är roligt att lära sig något nytt och det ökar självförtroendet.
  • Jag skickar goda gärningar vidare: Med ett tack och ett leende gör du andra glada. Gör en god gärning åt en vän eller en okänd. Ge av din tid åt närstående och frivilligarbete. Se dig omkring: genom goda gärningar skapar du mer lycka i din omgivning och mår bra själv.

#hyvinvoivaespoo