I Esbo kan du rösta på förhand på 11 ställen

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
14.5.2019 kl. 14.37

Förhandsröstning i Europaparlamentsvalet ordnas 15–21.5.2019. I Esbo kan du rösta på förhand på 11 olika ställen, till exempel på Esbo stads servicepunkter, utom på Hagalunds servicepunkt. Förhandsröstning ordnas också på Köklax och Gröndals bibliotek. 

Röstberättigade personer kan rösta på förhand på vilket förhandsröstningsställe som helst, också utanför den egna hemkommunen. På själva valdagen 26.5.2019 får man däremot rösta endast på det röstningsställe som anges i rösträttsregistret och på anmälningskortet som skickats hem till varje väljare. 

Servicepunkterna väntar sig rusning och en del av datorerna är ur bruk 

Om du ska uträtta andra ärenden än röstning på stadens servicepunkter 15–21.5, förbered dig på långa köer. 

Esbovikens servicepunkt betjänar under förhandsröstningen endast som vallokal.   

På Hagalunds servicepunkt ordnas däremot inte förhandsröstning, utan den betjänar i andra ärenden enligt sina normala öppettider

På Mattbys servicepunkt på servicetorget i Iso Omena kan alla kunddatorer användas som vanligt också medan förhandsröstningen pågår. På de övriga servicepunkterna som fungerar som vallokaler är datorerna ur bruk enligt följande: 

  • Esbo centrum 13–24.5 
  • Esboviken 14–23.5 (bibliotekets datorer kan användas) 
  • Kalajärvi 15–21.5 (bibliotekets datorer kan användas) 
  • Alberga 15–21.5 (bibliotekets datorer kan användas) 

Ta med identitetsbevis 

Du ska ha med dig identitetsbevis när du röstar på förhand. Identitetsbeviset kan vara antingen personkort som beviljats av polisen, pass, körkort eller ett motsvarande bildförsett dokument.  

Du hittar noggrannare röstningsanvisningar på webbplatsen för val

Observera att medan förhandsröstningen pågår är all slags valreklam och valkampanjer på röstningsställena och i närheten av dem absolut förbjudna. 

Var och när kan jag rösta på förhand i Esbo? 

Alla Esbos 11 förhandsröstningsställen och deras öppettider finns på den officiella valsidan