Servicetorget i Kalajärvi öppnade och bjuder invånarna på kaffe

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
17-01-2020 kl. 13.23

Servicetorget i Kalajärvi öppnade officiellt 2.1.2020. För gamla besökare är det inte nödvändigtvis uppenbart att något ändrats. Mycket förberedande arbete har utförts i bakgrunden och snart kommer servicetorget att börja märkas både i servicekulturen och i skyltningen. Årets första invånarmöte som är öppet för alla ordnas 22.1.2020.

I augusti fattade Esbo stad ett beslut om att utföra ett två år långt servicetorgsförsök i Kalajärvi. Hösten användes för personalutbildningar och verkstäder.

”Vi har funderat på och diskuterat om vad ett servicetorg egentligen är, om vad det innebär att vi har gemensamma kunder och om hur våra kunder kan få allt smidigare service under ett och samma tak. En viss spänning råder”, berättar servicekoordinatorn Päivi Peltomaa.

På servicetorget jobbar vi tillsammans, vilket innebär en förändring i servicekulturen och i servicesätten. Det man vill förändra eller göra, gör man tillsammans.

”Vi vill också lyssna på invånarna när vi utvecklar servicetorget. Därför bjuder vi in alla intresserade på en kopp kaffe i Kalajärvisalen på servicetorget onsdagen den 22 januari klockan 17.30–19. Då ska vi bland annat tala om den nya skyltningen och om att det ska bli lättare att hitta fram. På plats finns både jag och kundtjänstdirektör Kirsi Remes. Kom och byt ett ord eller två – tillsammans kan vi skapa ett trevligt servicetorg i Kalajärvi”, säger Peltomaa.

Rum och lokaler kan snart bokas

På servicetorget i Kalajärvi finns fyra rum som kan användas av invånarna: arbetsrummet Katiska och mötesrummet Apaja, undervisningsrummet Ahti samt Kalajärvisalen, som lämpar sig för både fester och föreläsningar.

Till ära av det nya servicetorget har lokalerna fått nya namn som kunderna bidragit med och dessutom har lokalerna snyggats upp med ny målfärg och nya möbler. Så snart möbleringen är färdig kommer lokalerna att läggas in på tjänsten Varaamo, där vem som helst kan boka dem.

”Arbetsrummet Katiska passar till exempel för självständiga studier medan mötesrummet Apaja är lämpligt för möten eller till exempel brädspelsevenemang”, säger Peltomaa.

Lokalerna står till förfogande under servicetorgets öppettider: måndag till fredag klockan 8–20. Behövs en specialbokning till exempel för ett veckoslut, kontakta servicetorget per e-post: kalajarvi.palvelutori@espoo.fi.

Servicetorget ordnar inte själv just några evenemang, utan erbjuder i stället gratis lokaler för dem som vill ordna något. Servicetorgen hjälper också till genom att ge evenemangen synlighet på sina kanaler på webben, Facebook, Twitter och Instagram.

Mer information

servicekoordinator Päivi Peltomaa
tfn 043 825 9328, paivi.peltomaa@esbo.fi