Lokaler som hyrs ut

Kommuninvånarna har en möjlighet att hyra stadens lokaler för eget bruk.

  • Du kan boka lokaler på webben via den regionala tjänsten Varaamo. I tjänsten kan du boka lokaler på servicetorgen i Iso Omena och Kalajärvi, i Hagalunds bibliotek och i Sellobiblioteket.
  • Övriga lokaler bokas vanligen genom att kontakta enheten i fråga – se anvisningen nedan.

Aktivitetsparker och daghem

Aktivitetsparkerna är avsedda för barn i olika åldrar samt för deras föräldrar och vårdare. Verksamheten är öppen och avgiftsfri och ingen förhandsanmälan behövs. Kommuninvånare, företag och föreningar kan hyra en del av den finska dagvårdens lokaler, till exempel daghem, aktivitetsparker och öppna daghem.

Invånarhuset Kylämaja

Mattsgatan 7, gatuplan. Kommuninvånare och andra aktörer kan reservera lokalerna under de tider då invånarhuset har öppet. Om användning under kvällar och veckoslut avtalas separat. Reservationer och förfrågningar: Riikka Koola, riikka.koola@kalliola.fi, tfn 045 7732 4744.

Lokaler för föreställningar, övning och fester

Bekanta dig med lokaler du kan hyra för föreställningar och övningar.

Vårdhem

Aurorahemmet (Kungsvägen 43)

Aurorasalen (16 personer), nära till en kafeteria. Allaktivitetslokal (40 personer, endast stolar, god akustik) kan användas endast dagtid. Tfn 050 4123 860 och 046 877 3755.

Bibliotek

Lokaler i bibliotek kan bokas i Iso Omena bibliotek och Sellobiblioteket.

Skolor

Invånare, företag och sammanslutningar får hyra klassrum, auditorier, matsalar och vestibuler för regelbunden användning eller för enskilda evenemang. Ytterligare upplysningar om att boka lokaler i skolor.

Idrottsanläggningar

Idrottstjänsterna administrerar användningen av gymnastiksalar under kvällar, veckoslut och lovtider. Gymnastiksalarna som kan bokas finns i bokningskalendern liksom de övriga idrottsplatserna som administreras av idrottstjänsterna.

Ungdomslokaler

Det kostar att använda ungdomslokalerna. Prisklassen beror på vem som ordnar verksamheten och på verksamhetens art. Priset påverkas också av storleken på lokalen. Ansökningstiden för ungdomstjänsternas lokaler infaller på våren och information om den publiceras på stadens webbplats och i stadens informationstidning. Det är möjligt att höra sig för om lämpliga tider direkt hos ungdomsgårdarna.

Servicecentrumens lokaler

Lokalerna i servicecentrumen kan i första hand bokas gratis av senior- och pensionärsorganisationer för deras egen, allmännyttiga verksamhet. Övriga användare kan boka lokalerna mot betalning enligt avtal. Lokalerna kan användas även under kvällar och veckoslut enligt separata avtal.

Servicetorget

På servicetorget i köpcentret Iso Omena finns det möteslokaler och utrymmen för grupparbete. Du kan boka dem på webben via den regionala tjänsten Varaamo.

Hälsostationerna

På en del av hälsostationerna finns möteslokaler som kan användas av invånarföreningar vardagar kl. 8–16.

Samaria i Esbo centrum

I Samaria finns möteslokaler. Bokningar och närmare upplysningar av vaktmästaren på tfn 09 816 32762.

Kilo hälsostation

I bottenvåningen på Kilo hälsostation finns en stor, tudelad möteslokal för omkring 20+20 personer. Den ena delen används av lunchgäster fram till kl. 13. Bokning hos vaktmästaren, tfn 09 816 35305 eller 050 321 6287.

Alberga hälsostation

Vid Alberga hälsostation finns ett större mötesrum som i princip rymmer 60 personer. Rummet kan användas efter kl. 13 (på förmiddagen används det av lunchgäster). Bokningar på plats hos vaktmästaren.

Mattby hälsostation

Mötesrum i fjärde våningen. Bokning hos vaktmästaren, tfn 09 816 42302.

Hagalunds hälsostation

Källarlokalen Maahinen (30 personer) kan användas under förmiddagar. Bokning hos vaktmästaren, tfn 09 816 38347.

Övriga mötes- och kongresslokaler i Esbo

I Esbo finns mötes- och kongresslokaler för både små och stora tillställningar. Ytterligare upplysningar finns på  Esbo Turisms webbplats (på finska).