Esbo stad söker ny aktör till Oitans lägerområde

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
28-05-2021 kl. 12.50

Esbo stad söker ny aktör till Oitans lägerområde genom anmälnings- och förhandlingsförfarande. Överlåtelse av området sker genom utarrendering. Ansökningstiden börjar 31.5 och slutar 31.8.2021.

Stadens mål är att utveckla Oitans lägerområde

Esbo strävar efter att ingå ett arrendeavtal för området vars maximala längd är 25 år. Oitans lägerområde finns på Oitansvägen 1. Arrendeområdets areal är cirka 7,9 hektar. På lägerområdet finns en receptionsbyggnad, två servicebyggnader och 29 timmerhus. På området finns även en timmerbastu och ett avfallsutrymme. Det är möjligt att bekanta sig noggrannare med skicket på områdets byggnader genom tilläggsinformationen som finns i ansökan om aktör. (på finska)

Direkt intill lägerområdet finns aktiviteter för hela året

Oitans friluftsområde på stranden till Bodom träsk är en av södra Finlands mest attraktiva och livliga friluftsområden. Området har årligen över 100 000 besökare. Området är lätt att hitta tack vare de utmärkta trafikförbindelserna. 

Området erbjuder besökarna saker att göra året runt. Friluftsområdet betjänar besökarna med mångsidiga skidspår från hösten långt in på våren. Sommartid kan man njuta av frisk luft i Oitans till exempel i form av motion, cykling eller frisbeegolf. Familjer lockas till området av Angry Birds lekparken och den fantastiska badstranden med all sin service. Den nyaste servicen på området är en 700 meter lång rullskidåkningsbana.  

 Dessutom omfattar serviceutbudet i närområdet café- och restaurangtjänster, uthyrning av festlokaler och en sportutrustningsbutik. I lägerområdets omedelbara närhet finns också Oitans gamla herrgård. Esbo stad söker en ny ägare till gården med separat förfarande i ansökningen av aktör för lägerområdet under sommaren 2021.  

På bilden, folk på Oitans badstrand.
Sommartid får man njuta av den fantastiska badstranden i Oitans. Bild: Marko Oikarinen
 

Ansökningsförfarande

Ansökning till ny aktör görs med anmälnings- och förhandlingsförfarande som man deltar i med skriftlig ansökan elektroniskt. Ansökan är öppen för både enskilda aktörer och sammanslutningar med flera aktörer. Ansökningstiden börjar 31.5 och slutar 31.8.2021 kl. 15:45. 

Vi strävar efter att göra valen under hösten 2021 och lägger vikt vid projektets ekonomiska förutsättningar, planernas verkställighetsduglighet och tidigare erfarenhet av branschen. 

Noggrannare information om objektet, överlåtelsevillkoren och ansökningsförfarandet hittar du via länken. (på finska)

Mer information om Oitans friluftsområde finns på webbplatsen VisitEspoo