Esbo stads webbplats har förnyats

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
26.10.2016 kl. 18.30

Esbo stads webbplats esbo.fi förnyades idag. Webbplatsens utseende har fräschats upp och på förstasidan lade vi in länkar till innehåll för vissa målgrupper och till sociala medier. Annars finns länkarna på samma platser som tidigare.

Esbo stad förnyar ibland sin webbplats för att betjäna invånarna allt bättre. Förra gången, i december 2014, satsade vi på webbdesign för mobilen.

Nu koncentrerade vi oss på  webbplatsens utseende

Webbplatsens tidigare utseende var sex år gammalt. Utseendet fräschades upp och egenskaperna lades fram bättre. På basis av respons lade vi till länkar till innehåll för fem målgrupper på förstasidan: Barnfamiljer, Unga, Seniorer, 
Handikappade
och Besökare.

Nytt på förstasidan är Föreslå evenemang. Man har kunnat tipsa om händelser redan i flera år men funktionen ansågs svår att hitta.

Vi har förnyat webbplatsen i samarbete med Fujitsu Finland Oy. Från och med 2012 har Esbo använt Fujitsus publiceringssystem NetCommunity på sin webbplats.

Webbplatsen esbo.fi utvecklas fortlöpande. I november och december satsar vi på att förbättra innehållet  på webbsidorna.

Se video om det nya utseendet på espoo.fi (på finska).