Esboungdomarna valde ett nytt ungdomsfullmäktige

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
28.11.2019 kl. 11.30

Ett nytt ungdomsfullmäktige med 40 ledamöter har valts i Esbo. Stadsstyrelsen bekräftade valresultatet på sitt möte 25.11.2019. 86 ungdomar ställde upp som kandidater i valet, vilket närmade sig ett nytt rekord. 7579 röstberättigade Esboungdomar i åldern 13-18 år röstade i valet. Ungdomsfullmäktige är ett påverkansorgan för unga och representerar alla Esboungdomar.

I ungdomsfullmäktigevalet kunde ungdomarna för första gången rösta på kandidaterna via en elektronisk röstningstjänst. Röstningar ordnades i skolor, gymnasier, Omnias verksamhetsställen samt stadens servicepunkter. Majoriteten röstade i den egna läroanstalten. 

Ungdomsfullmäktige får 31 nya medlemmar för perioden 2020-2021. Av de valda kandidaterna fortsätter 9 personer från perioden 2018-2019. Antalet kandidater i valet var sammanlagt 86. De nya medlemmarna inleder uppgiften 1.1.2020.  

År 2019 är Esbo ungdomsfullmäktige 22 år gammal och en av de äldsta och största ungdomsfullmäktige i Finland. Ungdomsfullmäktige är ett påverkansorgan för unga och representerar alla Esboungdomar. Ungdomsfullmäktige ökar och förbättrar ungas möjligheter att vara delaktiga och att påverka. Ungdomsfullmäktige ser till att unga hörs i ärenden som berör dem och fungerar som en budbärare mellan unga och beslutsfattare.
 

ESBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE 2020-2021
 

Al-Khafaji Sami
Eiden Paavo
Erolin Kassius
Gerlander Vivian
Goshnaw Naz
Heib Salma
Heiskanen Pessi
Helin Iida
Helin Saara
Hietanen Lauri
Hursti Hilma
Ibrahim Hodan
Iisaho Sami
Ilvonen Aada
Jantunen Leevi
Jumah Didar
Katainen Saara
Kimpiharju Akseli
Kivioja Joona
Komulainen Aaron
Lilja Christian
Lin Kelvin
Manninen Kasperi
Männikkö Fiia
Nissinen Vilma
Rafle Mariam
Rantapää Niklas
Rantatupa Pauli
Räty Paavo
Salmela Niklas
Seoudi Josef
Siltanen Juuso
Smith Oscar
Solala Totti
Suominen Milla
Westerlund Matilda
Weurlander Hans
Virolainen Juho
Voutilainen Ida
Åkerblom Ronja