Esbovikens och Hagalunds servicepunkter öppnar den 17 maj

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
12-05-2021 kl. 13.37

Esbo stad öppnar servicepunkterna i Esboviken och Hagalund 17.5.2021. Däremot är servicepunkten i Alberga fortfarande stängd. Dessa tre servicepunkter har varit stängda sedan slutet av november på grund av coronapandemin.

Albergas servicepunkt förblir stängd, eftersom den är belägen i samma lokaler som Sellobiblioteket. Biblioteken har tills vidare öppet med begränsningar: du kan hämta bokat material, låna och returnera i automaten och sköta nödvändiga ärenden med en kunddator. Det är fortfarande skäl att undvika att komma till verksamhetsställena om det inte är nödvändig, eftersom Nyland fortfarande är i coronapandemins spridningsfas.

Servicepunkterna i Esbo centrum, Kalajärvi och Mattby har hållit öppet som vanligt under hela coronapandemin.

Esbovikens och Hagalunds servicepunkter är endast öppna för  förhandsröstning 26.5–8.6.2021

Under kommunalvalets förhandsröstning 26.5–8.6.2021 är Esbovikens och Hagalunds servicepunkter öppna endast för förhandsröstning. Ärenden på servicepunkterna kan under denna tid skötas per telefon, chatt eller e-post eller genom att besöka någon av våra öppna servicepunkter.

”På grund av att förhandsröstningen inleds är jag mycket nöjd att vi hinner öppna servicepunkterna i Esboviken och Hagalund drygt en vecka före röstningstiden. Då kan vi erbjuda invånarna åtminstone en kort period att sköta nödvändiga ärenden”, konstaterar Anna-Maija Aalto, chef för kundtjänster.

Vid behov begränsar personalen antalet kunder på servicepunkterna. Vi säkerställer att alla kunder har en faktisk möjlighet att hålla det rekommenderade säkerhetsavståndet på två meter. Vi har också ordnat om i lokalen, till exempel har vi minskat antalet kunddatorer och stolar i vänthallen.

”Vår personal använder ansiktsskydd, och vi rekommenderar att kunderna också använder. Till exempel assisterar vi vid kunddatorn endast om kunden använder ansiktsskydd, säger Aalto.

Ändrade öppettider i Esboviken

Esbovikens servicepunkt har ändrade öppettider under coronapandemin. Vi håller stängt under personalens lunchpaus kl. 12–12.45. På fredagar stänger servicepunkten kl. 16, det vill säga en timme tidigare än förr. Vi fortsätter däremot att ha kvällsöppet fram till kl. 18 på onsdagar. Då kan också de som jobbar på dagen besöka servicepunkten.

Motiveringen till de ändrade i öppettiderna finns i en nyhet som vi publicerat tidigare: Nya öppettider för Esbovikens servicepunkt.

Mer information