Familjeträningarna har nu även pappagrupper

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
18.12.2017 kl. 14.41

Vi har tagit hänsyn till papporna bättre än tidigare i rådgivningarnas familjeträningar. Som ett led i familjeträningen erbjuds papporna en egen träningskväll där vi tillsammans med andra pappor diskuterar hur det är att bli pappa – hurdana känslor och upplevelser det väcker. Dessutom uppmuntrar vi papporna att ta plats i barnets liv ända från födelsen.

Pappornas egen träningskväll leds av en pappaarbetare, som också själv är pappa.

– Papporna får, och också vågar fråga män i liknande livssituation om allt mellan himmel och jord. De vågar tala om saker som är aktuella just då, berättar pappaarbetaren Jari Jokinen.

På pappornas kvällar för vi en ganska ingående diskussion om pappans roll, barnuppfostran, föräldraskapet, fritid och hobbyer.

– Papporna har i regel varit mycket positivt inställda till kvällarna, säger Jokinen.

Till en början genomfördes det ett pilotförsök med pappagrupper i Esboviken, och eftersom behovet av träning var uppenbart utvidgades försöket. Nu ordnas pappaträningar på alla rådgivningar i Esbo.

Familjeträning förbereder ett par på att bli en familj

Utöver en egen träningskväll för pappor omfattar familjeträningen en gruppträff för blivande föräldrar. På träffen behandlar gruppen under ledning av en hälsovårdare förlossning, amning, babyskötsel och olika teman som intresserar deltagarna. De blivande föräldrarna får också diskutera hur ett par blir en familj.

Närvaro i vardagen är den bästa gåvan en pappa kan ge sitt barn!

Pappagrupper ordnas endast på finska.