Förhandsröstningen i kommunalvalet börjar onsdagen den 26 maj

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
25-05-2021 kl. 9.00

Förhandsröstningen i kommunalvalet börjar onsdagen den 26 maj 2021 och pågår i Finland i två veckor. Den sista förhandsröstningsdagen är tisdagen den 8 juni. För att undvika rusningar hoppas vi att du inte lämnar förhandsröstningen till de sista dagarna.

Kommunalvalskandidater i Esbo

Esbo har flera förhandsröstningsställen, av vilka en del är utomhus eller så kallade drive-in-röstningsställen till vilka man kan köra direkt med bil. Förhandsröstningsställena och deras öppettider i Esbo

Det är viktigt att använda munskydd och handsprit vid röstningen och att hålla ett avstånd på minst två meter till andra. Vi ber att du också tar med dig egen penna, antingen blyerts- eller kulspetspenna.

När du kommer för att rösta, ta med dig ett identitetsbevis. Som legitimation kan användas till exempel ett av polisen utfärdat identitetskort, körkort, pass eller någon annan handling med foto. Valfunktionären kan be väljaren ta av sig munskyddet för en kort stund för att fastställa väljarens identitet.

En röstberättigad vars rörelse- eller funktionsförmåga är så begränsad att han/hon inte utan oskäliga svårigheter kan ta sig till röstnings eller förhandsröstningsstället får förhandsrösta hemma.

Den som vill förhandsrösta hemma ska anmäla detta till centralvalnämnden senast tisdag 1.6.2021 före kl. 16.00 skriftligen eller per telefon. Mer information om hemmaröstningen och om röstning på anstalter

Valdagen är söndag 13.6.2021.

esbo.fi/kommunalvalet2021