Fullmäktige sammanträder 9.9.2019 kl. 17.30

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
9.9.2019 kl. 13.23

De förvaltningsövergripande utvecklingsprogrammen som verkställer Berättelsen om Esbo har nu kommit halvvägs och fullmäktige får höra hur de framskrider. Programmen verkställer Berättelsen om Esbo och underlättar arbetet med att hitta lösningar på de centrala förvaltningsövergripande utmaningarna under fullmäktigeperioden. De skapar ett nytt slags grepp för utvecklingsarbetet och uppmuntrar till gemensamma projekt över organisationsgränserna, i samarbete mellan förtroendevalda, tjänsteinnehavare, partner och invånare. 

De förvaltningsövergripande utvecklingsprogrammen är:

Fullmäktige behandlar också ett svar på ett invånarinitiativ om att få Träskända gård i kommuninvånarnas användning, som skickats in av närmare 5 800 invånare. Enligt svaret har staden länge letat efter en ny hyresgäst för herrgården. Just nu utarbetas en ombyggnadsplan för herrgården, som utgår från en utredning över herrgårdens skick som utförts i år. Det är dock inte ändamålsenligt att inleda en sanering av interiören innan man hittat ett stadigvarande användningsändamål för herrgården. Herrgårdens fasad rustas upp sommaren 2020 så att byggnadens hölje skyddar den.  Ett diskussionsmöte om den kommande användningen av Träskända gård ordnas för invånarna under år 2019.

Fullmäktige inleder sitt sammanträde 9.9.2019 kl. 17.30. Följ med sammanträdet i direktsändning på webben: http://www.mediaserver.fi/live/espoo Du kan kommentera och följa med diskussionen på Twitter under hashtaggarna #Espoovaltuusto och #Esbofullmäktige. Du kan också följa sammanträdet på Fullmäktigegårdens läktare på adressen Esbogatan 5.

Fullmäktige har kaffepaus kl. 19.30–20.00.

Föredragningslistan 9.9.2019: http://espooprodse.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2019484482

Powerpointpresentation över resultaten av de förvaltningsövergripande programmen (på finska) Poikkihallinnollisten kehitysohjelmien tarkastelu (pdf, 4036 Kt)

Konstevenemanget Espoo Visual Festival 13–15.9.2019 på Träskända gårds område  https://espoovisualfestival.fi/