Hjälp vid rekrytering i Finland

Hjälp att hitta lämpliga kandidater

Arbets- och näringsbyrån kan leta efter lämpliga kandidater för ett visst ledigt jobb, enligt överenskomna sökvillkor. Byrån kan också presentera kandidaterna, men det är alltid arbetsgivaren som beslutar vem som anställs. Läs mer om tjänsten.

Publicera en arbetsannons

Anmäl ett ledigt jobb till arbets- och näringsbyrån. Du kan lägga in en annons på tjänsten Lediga jobb som är den mest använda rekryteringstjänsten i Finland. Det är lätt att anmäla ett ledigt jobb till arbets- och näringsbyrån via våra webbtjänster.

Jobbmarknaden

En jobbmarknad som bygger på AI utvecklas för närvarande. Den ska under de närmaste åren växa till en helhet genom vilken arbetssökande och arbetsgivare kan hitta alla tjänster de behöver. Du som är arbetsgivare kan logga in på Jobbmarknaden och publicera lediga jobb och hitta lämpliga kandidater för dem. Annonser som lagts in på arbets- och näringsbyråernas tjänst Lediga jobb överförs automatiskt till Jobbmarknaden. Genom att logga in på tjänsten kommer arbetsgivare åt att bläddra bland anonyma profiler och välja ut vilka av dem som bäst skulle passa för arbetsgivarens lediga jobb. Senare blir det också möjligt för arbetsgivare att se på anonyma profiler utan att först publicera en arbetsannons. Jobbmarknaden utvecklas både med arbetssökanden och med arbetsgivaren i fokus.

Tiitus – en digital rekryteringstjänst

Omnias digitala rekryteringstjänst heter Tiitus. Med hjälp av Tiitus kan du erbjuda studerande på Omnia eller personer som tagit examen på Omnia en utbildnings- eller läroavtalsplats, eller rekrytera inhoppare eller ordinarie personal för ditt företag.

Rekryteringsevenemang


Arbets- och näringsbyråerna ordnar rekryteringsevenemang och kampanjer, där arbetsgivaren har en möjlighet att presentera sitt företag och sina lediga jobb för arbetssökande.

Studeranderekrytering

På Omnia hittar du personal för olika branscher. Genom oss når du på många olika sätt både redan utexaminerade och kommande proffs som ännu håller på med sina studier. DuuniOmnia hjälper arbetsgivare och studerande i olika branscher att mötas under ett gemensamt rekryteringsevenemang. Vi erbjuder också företag en möjlighet att ordna egna evenemang på campuset.