Jubileumsåret Finland 100 i Esbo kulminerar i en galakonsert på självständighetsdagen

20.11.2017 kl. 10.14

Jubileumsåret Finland 100 i Esbo kulminerar i en galakonsert på självständighetsdagen

Jubileumsåret Finland 100 i Esbo kulminerar i en galakonsert för alla på Metroarenan onsdagen 6.12.2017 kl. 14.30–16.30.

Konserten är ett tvärsnitt av finländska musikpärlor och älskade klassiker från Finlands självständighetstid. Orkester är Tapiola Sinfonietta under ledning av Jan Söderblom. Som solister uppträder unga förmågor. Diandra är känd för sin fantastiska röst och Aarne Pelkonen är en stigande barytonstjärna. 

Nuorten Metropoli är en storkör sammansatt av sångare från gymnasierna Tapiolan lukio, Vaskivuoren lukio och Sibelius-lukio. Dessutom uppträder en kör från Jousenkaaren koulu och sångensemblen Kumo.

Först utdelas detta års Esbomedaljer. Självständighetsdagens konsert ordnas i år för artonde gången. Konserten är gratis. Biljetter kan avhämtas på samservicekontoren i Esbo från måndagen den 6 november.*
 

Detta år ges konserten också i direktsändning på webben. Då kan man till exempel titta på konserten tillsammans i servicehus och andra sällskap. Man behöver alltså inte vara på plats i Metroarenan för att delta i självständighetsdagens fest. Konserten finns kvar på webben i 30 dagar. 


Titta på direktsändning: esbo.fi/liveevenemang

Esbo önskar alla invånare varmt välkomna till en stämningsfull fest! 

Förfrågningar kan skickas till adressen tapahtumaespoo(a)espoo.fi

Med reservation för ändringar.

*Biljetterna är slut. Du kan fråga om lediga platser vid Metroarenans entré strax före konserten.  Konserten visas också direkt på webben. Vid förhinder ber vi dig lämna tillbaka biljetterna på samservicekontoret så att vi kan ge dem åt någon annan.