Kontakta oss helst per telefon och per chatt

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
13-03-2020 kl. 19.00

Alberga och Esbovikens servicepunkter är stängda - Mattby servicepunkt stängs 1.4.2020. Alla andra Esbo stads servicepunkter betjänar tills vidare normalt trots coronaviruset. Vi rekommenderar emellertid att du skjuter upp icke-brådskande ärenden och helst tar kontakt per telefon eller chatt. Telefonnumret och chattjänsten finns på www.esbo.fi/kundtjänst.

Om du ska uträtta ett ärende på något håll hos Esbo stad, kolla först alternativen att uträtta ärendet på distans innan du åker till platsen.

”Många kontakter med stadens tjänster kan redan nu skötas via webben. Till exempel har hälsostationerna sjukskötarens chatt, och på tidsbokningen på webben kan du boka tid på sjukskötarens videomottagning. Du kan kontakta servicetorget för sysselsättning per telefon och e-post. Jag ber alla som har möjlighet att uträtta ärenden hemifrån. På så sätt kan vi förebygga spridning av coronaviruset och skydda riskgrupper”, påminner kundtjänstdirektör Kirsi Remes.

Evenemang som skulle ha ordnats på servicetorgen och av sysselsättningstjänsterna inhiberas

Evenemang som skulle ha ordnats på servicetorgen i Iso Omena och Kalajärvi inhiberas eller skjuts upp. Personalen kontaktar arrangörerna.  

”Till exempel inhiberas evenemang på servicetorget för sysselsättning och inga nya planeras tillsvidare. Festivalen för jobbsökare, Duunifestarit, som skulle ägt rum på våren, flyttas till en tidpunkt som fastställs senare. Inga nya grupper ordnas, och vi söker alternativ till tjänsten Korko för att erbjuda information”, berättar näringsdirektör TuulaAntola.

Städningen effektiveras på servicepunkterna och servicetorgen, liksom i alla stadens offentliga lokaler och verksamhetsställen och det ges anvisningar om god hygien. Handskakning ersätts med andra hälsningar.

Mer information

Nyheten har uppdaterats 17.3.2020 angående Alberga, 18.3.2020 Esbovikens och 26.3.2020 Mattby servicepunkt. Ursprungligen publicerad 13.3.2020.