Esbo stads kulturhus och museer är stängda till 30.4.2021, offentliga tillställningar ställs in – biblioteken har begränsad service

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
27-11-2020 kl. 16.46

Uppdaterat 24 mars 2021

Huvudstadsregionens coronasamordningsgrupp har förlängt rekommendationerna och begränsningarna för att stävja spridningen av coronaviruset. De gäller också stadens kulturhus och stadsmuseets lokaler som förblir stängda till 30 april 2021.

Biblioteken har begränsad service. Biblioteksmaterial kan hämtas från reservationshyllorna och från specialhyllor med ett materialurval. Kunddatorerna kan vid behov användas för viktiga ärenden under iakttagande av säkerhetsföreskrifterna. Det är obligatoriskt att bära munskydd i biblioteken.

Alla offentliga tillställningar ställs in. Vi försöker ordna inställda tillställningar i stadens kulturhus (Sellosalen, Esbo kulturcentrum, Kannusalen, Barnkulturcentret Aurora, Utställningscentret WeeGee, Vindängen) senare. Vi informerar om evenemangen som ställs in eller senareläggs på de olika kulturhusens webbplatser, där det också finns anvisningar om hur man kan återlämna biljetter som köpts på förhand.

Samordningsgruppen rekommenderar att privata aktörer ska stänga motsvarande fritidslokaler.