Europeiska idrottsveckan invigning (European Week of Sport, EWoS) och School Action Day 23.9.2019

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
24-05-2019 kl. 15.29

beactive logo keltainen vain ewos käyttöön

Europeiska idrottsveckan invigning (European Week of Sport, EWoS) och School Action Day 23.9.2019

Europeiska idrottsveckan (European Week of Sport, EWoS), som i år ordnas för femte gången, är Europeiska kommissionens initiativ för att främja idrott och motion på alla håll i Europa. Under kampanjveckan uppmuntras människor till en aktiv livsstil och att röra på sig, därtill ökas medvetenheten om idrottens positiva inverkningar. Veckans tag är #BeActive. Europeiska idrottsveckan öppnas i år under Finlands EU-ordförandeskap och invigningen ordnas 23.9.2019 i Esbo, i samband med evenemanget School Action Day.

Evenemanget ordnas måndag 23.9.2019 kl. 9-15 i Esbo, i Alberga idrottspark och är riktat till 3–9- klassister i huvudstadsregionen.

Under evenemanget får man röra på sig vid olika motionsställen, delta i händelsetorgets aktiviteter, och ta del av underhållningen på scenen. Därtill hör en för alla gemensam invigning till evenemanget. Invigningen bjuder på musik, dans, gemensam aktivitet och bra stämning. Det kommer att finnas totalt kring 100 motionsställen, som ordnas av bland annat grenförbunden och idrottsföreningarna.


European Week of Sport: https://ec.europa.eu/sport/week_en

espooliikkuu.fi/beactiveespoo