Fasta kontrollerna

De fasta kontrollerna ger möjligheter för motionärer på alla nivåer att träna upp sina orienteringsfärdigheter i egen takt. Genom att välja lämpliga kontroller kan du planera en egen tidtabell och en rutt som passar dina färdigheter.

Orienteringskartor:

Keskuspuisto (Centralparken) orienteringskarta 2019 (pdf, 1703 Kt)
Leppävaara (Alberga) orienteringskarta 2019 (pdf, 1315 Kt)
Oittaa (Oitans) orienteringskarta 2019 (pdf, 1488 Kt)
Iso Vasikkasaari (Stora Kalvholmen) orienteringskarta 2019 (pdf, 344 Kt)
Stora Herrö orienteringskarta 2019 (pdf, 344 Kt)

PDF-kartor kan skrivas ut på denna sidan. Kartorna har uppdaterats 2019. Kontrollerna är omväxlande belägna i lätt eller krävande terräng. Alla kontroller är fäst i träd och med reflektorer. Nattorientering är möjligt. Genom att välja lämpliga kontroller kan du planera en egen tidtabell och en rutt som passar dina färdigheter.

Alberga, fasta kontrollerna

I Alberga idrottspark i närheten av motionsslingan finns 18 fasta kontroller. Terrängen är lämplig för nybörjare. Vid torrt väder går det bra att använda löpskor. Kartans skala är 1:10 000. 

Central park, fasta kontrollerna

Centralparkens fasta kontroller lämpar sig för nybörjare och skolelever. Vid torrt väder går det bra att använda löpskor. I området finns 23 kontroller.  Läget är centralt och man kommer lätt ut i terrängen från Olars, Bolomaren eller Suna.  Kartans skala är 1:10 000.

Oitans, fasta kontrollerna

I Oitans område finns 18 kontroller. Terrängen är enhetligt och ödemarksbetonat skogsområde. Kontrollplatserna är mer krävande än i Alberga och Centralparken. Kartans skala är 1:10 000. 

Stora Kalvholm, fasta kontrollerna

I Stora Kalvholmen finns 7 fasta kontroller. Terrängen är en fin kombination av skärgårdsmiljö och skog. Kartans skala är 1:5000.

Stora Herrö, fasta kontrollerna


I Stora Herrö finns 7 fasta kontroller. Terrängen är en fin kombination av skärgårdsmiljö och skog. Kartans skala är 1:4000.

Kuva Leppävaaran kartasta