Lokalerna för inomhusidrott är stängda till 30.4

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
29-03-2021 kl. 17.59

Huvudstadsregionens coronasamordningsgrupp har förlängt rekommendationerna och begränsningarna för att stävja spridningen av coronaviruset till 30.4.2021. Efter det kan rekommendationerna och begränsningarna fortsättas vid behov. Coronasamordningsgruppen rekommenderar att privata aktörer följer samma begränsningar.

Alla för allmänheten öppna kundlokaler, förutom ledd hobbyverksamhet för barn som är födda 2008 år eller senare, hålls fortsättningsvis stängda i april. Det gäller till exempel städernas alla lokaler för inomhusidrott. 

Vi uppmuntrar alla till friluftsliv och barn att träna utomhus

Esbos natur, friluftsleder och näridrottsplatser möjliggör mångsidig motion medan begränsningarna gäller. 

Också utomhus är det viktigt att inte vistas i grupper och att hålla avstånd till andra. Använd handskar till exempel på utomhusgymmen. 

Ledd motion hemma med hjälp av videor och webb-tv

Alla stadens motionsgrupper och motionskurser inomhus och utomhus har paus, men människor uppmuntras att motionera hemma. På stadens webbplats finns olika motionstips och anvisningar för personer i olika åldrar. Tips om videor, anvisningar som kan skrivas ut och live-sändningar som erbjuds som samarbeten finns på sidan espoo.fi/omatoimiliikunta.

Läs mer: De gällande begränsningarna och rekommendationerna i huvudstadsregionen fortsätter – högstadieskolor och andra stadiet fortsätter i distansundervisning över påsk