Åtkomlighet och tillgänglighet

Genom Karahusets huvudingång kommer du med rullstol.

Närmaste invalidparkeringsplats (1 plats) ligger 100 m från Karahusets huvudingång i riktning mot köpcentret i Karabacka.

I Karahusets huvudentré finns en tillgänglig toalett.

I Karahusets festsal finns plats för två rullstolar på övre raden. Festsalen saknar hiss. På första raden kan det enligt överenskommelse ordnas flera rullstolsplatser. Meddela i förväg om eventuella rullstolsplatser.

Assisterande hundar är välkomna i Karahuset.

I Karahusets entréhall finns trådlös internetförbindelse. Lösenordet hittar du på entréhallens vägg.

Karahuset uppbär ingen separat garderobsavgift.

Karahuset är med i nätverket för Kaikukortti
Med Kaikukortti kan du få gratis biljetter till alla kulturevenemang som ingår i Kaikukorttis nätverk. Tiotals kulturobjekt i Esbo ingår i nätverket. De evenemang i Karahuset som ingår i Kaikukorttis nätverk har en markering vid evenemangets namn.

Biljetter till evenemangen i Kaikukorttis nätverk kan fås i förväg från Lippupistes fullservicekontor (inte i webbutiken) och en timme före i biljettförsäljningen vid Karahusets ingång förutsatt att fastigheten fortfarande har biljetter kvar att sälja. Kaikukortti-platserna är begränsade till antalet. Meddela numret på ditt Kaikukortti när du bokar eller köper biljetten. Var också beredd på att visa upp kortet på platsen. Tänk på att du måste betala en serviceavgift ifall du köper biljett via Lippupiste, trots att själva biljetten är avgiftsfri.

Ytterligare uppgifter om Kaikukortti:
www.esbo.fi/sv-FI/Kultur_och_idrott/Kultur/Kultur_for_alla/Kaikukortti och www.kulttuuriakaikille.fi/om_oss_fortsattningsprojekt_for_kulturpass

Till Karahuset med en kulturkompis
Vill du delta i ett kulturevenemang men tycker att det känns svårt att ta dig dit? En kulturkompis är en volontär som man kan beställa som sällskap och stöd vid ett kulturbesök. Du kan beställa kulturkompisen till dig själv, en bekant eller en liten grupp. Personer under 18 år kan delta i kulturkompisverksamheten tillsammans med familjen eller en myndig ansvarsperson. Med kulturkompisen kommer du gratis eller med rabattbiljett in på flera konserter, teater- eller dansföreställningar samt utställningar och museer. Både kulturkompisen och biljetten är gratis.
Läs mera om kulturkompisen och hur du beställer en sådan:
http://www.espoo.fi/kulttuurikaveri

Kontakta
karatalo@espoo.fi i frågor som rör åtkomlighet och tillgänglighet eller ring informationen i Karahuset tfn 09 816 82708.