Mattby växer ytterligare – ett nytt hotell öppnar sina dörrar i slutet av 2020

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
09-07-2020 kl. 8.13

I slutet av året kommer det förnyade området Tunnparken i Mattby att utökas med det nya Hotel Matts.

Hotellet har 192 hotellrum samt 77 lägenheter för kort- och långtidsboende. Hotellet erbjuder också möjligheter till olika slags evenemang och restaurangupplevelser för såväl hotellkunder som andra besökare.

När hotellet utökar serviceutbudet i Mattby får även hotellets gäster njuta av Mattbys centrala läge och växande serviceutbud.

På bilden syns den nya hotellbyggnaden i Mattby.

Hotellet är redan en synlig del av gatubilden i Mattby. Hotellet öppnar sina dörrar i slutet av året.  Foto: Wilhelmina Paananen.

Det centrala läget är områdets trumfkort

Hotellet ligger vid en knutpunkt för kollektivtrafiken. Från ytterdörren når man enkelt den västra ingången till Mattby metrostation. Metrostationen och bussterminalen intill hotellet finns i köpcentret Iso Omena. Närheten till kollektivtrafiken gör det också enkelt att resa från hotellet exempelvis med Västmetron.

Hotellet ligger också på gång- eller cykelavstånd från havet och en badstrand, där besökarna välkomnas av olika kaféer och tjänster. I den havsnära miljö finns också den tiotals kilometer långa Strandpromenaden, som erbjuder utmärkta möjligheter till utevistelse.


Mattby som ett centrum för mångsidiga tjänster

Det nya Tunnparken blir ett funktionellt och trivsamt område i Mattby, där ökningen av antalet tjänster och arbetsplatser påverkar Esbos livskraft.

Skolan Meri-Matin koulu, som planeras väster om hotellkvarteret med Mattby nya simhall i norr, och själva Tunnparken skapar en trivsam miljö och mångsidiga tjänster för såväl invånare och företag som turister.

Tack vare Västmetron har Iso Omena vuxit till ett stort centrum för handel och underhållning. Det prisbelönta köpcentrumet, som är ett av de största i Finland, har över 200 olika butiker och tjänster.

I Mattby byggs för närvarande ett nytt issportcenter, och en ny simhall ska också öppna sina dörrar 2021. Metron har gjort Mattby till ett nytt centrum för mångsidiga tjänster, som kompletteras av hotellet.

Läs mer om byggandet i Mattby.