Metrotrafiken startar på lördag!

17.11.2017 kl. 9.15

Metrotrafiken till Mattby startar på lördagen 18.11.2017. Under rusningstider kör metron mellan Hagalund och Östra centrum med två och halv minuters mellanrum.

Samtidigt sker det inga andra förändringar i HRT:s kollektivtrafik. Busslinjerna på Drumsö och i Esbo fortsätter som nu fram till 2.1.2018. Efter det blir busstrafiken matartrafik.

Från och med 3.1.2018 ersätts de regionlinjer som kör längs Västerleden till Kampen med matarbussar som kör till metrostationerna, och linjenätet i södra Esbo förnyas helt. På Drumsö kör alla linjer antingen till Drumsö metrostation eller via den. Det blir också ändringar i busstrafiken på Lövö, Granö och i Grankulla. Regionlinjer som kör från Kyrkslätt avslutar till Mattby från och med den 3 januari.

”Metron kör till Mattby ungefär i en och en halv månad samtidigt när de nuvarande busslinjerna är i trafik. På detta sätt kan passagerarna bekanta sig med den nya förbindelsen och samtidigt kan vi säkerställa att den fungerar innan bussrutterna förnyas”, berättar HRT:s verkställande direktör Suvi Rihtniemi.

Mer information

hsl.fi/sv/västmetron

Metrotrafiken från och med 18.11.2017 (bl.a. om turintervaller och infartsparkering, HSL)

Ruttkartor över den nuvarande och framtida metrolinjen

Powered by flickr embed.